måndag 1 oktober 2012

1 oktober 1990 klockan 01.18


Det började natten till den 30 september men det brukar ju ta lite tid med första barnet. Vattnet gick mitt i natten. Om klockan var 02.00 eller 03.00 visste jag inte för det blev vintertid i samma ögonblick så jag var lite förvirrad när jag ringde förlossningen. Inga värkar, fixerat barn = stanna hemma lite till.

Vid 4-tiden kom kusin vitamin som skulle vara med. Tyvärr kunde jag inte uppfylla hennes önskan om att absolut inte föda barn just den natten (hon hade varit på kvartersfest). Det resulterade i att jag själv fick köra bilen till förlossningen även om hon inte på långa vägar var full eller så. Men man får inte köra bil om man druckit alkohol.

Jag tänker inte beskriva förloppet. Ingen skulle orka läsa och jag orkar inte skriva men nog var det en resa allt. En resa värd sitt mål. Jag klarade mig med bäckenbottenbedövning och bra andning och plötsligt bara kom hon 3185 gram och 48 cm lång med svart hår
Idag är hon en empatisk, stark, vänlig, bestämd, social tjej med stor integritet och vilja som förgyller mitt och andras liv. Tack för våra första 22 år tillsammans!


13 kommentarer:

 1. Stort grattis till dottern!Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis till din dotter!
  Min dotter som är 30 fick en kylskåpsmagnet av mig med texten "Mammor håller sina barn i handen en kort tid och i sina hjärtan för evigt" Sant tycker jag!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. :-) Ett jättegrattis till er båda! <3

  SvaraRadera
 4. grattis, det går fort från att de små blir stora damer. :)

  SvaraRadera
 5. Jag riktigt känner värmen mellan er.. Stort grattis till er båda..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Grattis! Härligt inlägg, sitter här och ler!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis till både dotter och mor! :)

  SvaraRadera
 8. Grattis till mor och dotter!
  Vilket fint inlägg som värmer ens hjärta.
  Det doftar kärlek <3
  Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 9. Grattis!!! :)

  http://aldrigmerfrystasockerartor.blogspot.se/2012/10/sidvyer.html

  SvaraRadera