tisdag 2 oktober 2012

Tjöta, tjöta...


Stod inte ut tills imorgon eftermiddag med att få telefonsamtal från ortopeden så jag ringde mottagningen. Med mitt medgivande fick sköterskan läsa upp resultatet från MRT.

Ortopeden hade begärt svar om Myelopati, tumörer, kotkompressioner, MS och Spinal stenos. Jag har INGET!!!

Så vad fan är det jag har?


Bara att vänta tills han ringer imorgon.

18 kommentarer:

 1. Både bra och dåliga nyheter egentligen. Du verkar ha en bra läkare som förhoppningsvis fortsätter utreda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen... för hans skull

   Radera
 2. Ja det är frustrerande att inte ett enda prov kan ge åtminstone en liten fingervisning om vad man lider av! Kan all smärta komma från depression egentligen, har jag undrat många gånger!? Hoppas din doktor har någon teori!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det... den där lilla lilla fingervisningen. Vart f*n är den?

   Radera
 3. Vad frusterande - avskyr det där funderat och egna diagnoser - verkligen jobbigt. Tyvärr är de tidiga mornarna mitt liv en bra tid framöver...*gäääsp* KRAM!

  SvaraRadera
 4. Var glad över allt som kan uteslutas, för inget av det där låter som något man vill ha. Men något har du ju. Hoppas att doktorn fortsätter tills han har hittat vad. Ge dig inte!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag inte vill ha nåt av det där men det går ju i alla fall att åtgärda (utom MS). Att bara få veta gör att man sen kan förhålla sig till det. Det enda jag är glad över är att dom inte hittade nån tumör. Man får alla möjliga tankar när dom aldrig hittar nåt

   Radera
 5. Men åh, vilken tur att du inte har något av alla de där otäckingarna men jag förstår frustrationen över att vara sjuk utan att veta varför? Det är ju,jag citerar mig själv, skönare att "veta att man är galen än att bara gå runt och tro att man är det, skratt." Min kommentar till läkaren då jag fick diagnosen Bipolär 2.
  Jag förstår din undran. Hoppas att du får någon form av besked. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så... att veta och inte bara gå omkring och tro
   Kram från normalstörda Hulda

   Radera
 6. Vad tråkigt. Ibland är det faktiskt bättre med negativt besked, än inget besked ALLS! :-((
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur märkligt det än låter är det precis så jag känner efter alla dessa månader

   Radera
 7. Först så är jag glad att det INTE visade dessa sjukdomar! Sen kan det vara så att lätta (eller inte så lätta) åldersförändringar (som de flesta kan ha efter 30 årsålder) kan trycka på nerver och ge rejäla smärtori hela kroppen. Man kan lösa det med steloperation.
  Men jag är INGEN doktor. Jag vet bara om några fall där steloperation hjälpte.
  Det blir intressant att se vad din ortoped säger.
  Tips: Be om "andra opinion" och att bli remitterad till Spine Center i Göteborg. Det är närmas dig. Annars finns en i Upplands Väsbi (Sthlm) där jag blev opererad med mkt bra resultat.
  Länk: http://www.spinecenter.se/ Dom är de bästa i ryggkirurgi.
  Massor med styrkekramar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina Tali! Visst är även jag glad över att det inte visade några otäcka farligheter. Den ortoped jag har är superduktig och var den som mycket väl utfört gjorde min diskbråcksoperation för 10 år sen. Jag litar på honom för han har erfarenhet och vet vad han pratar om. Jag återkommer under dagen när han ringt. Kram

   Radera
 8. Men...Ja det är både ock. Tur att du inget allvarligt har men det hade varit en lättnad om de sett något så att de kunnat jobba med det och förhoppningsvis gå framåt mot ett bättre mående. Hoppas ortopeden har nåt av värde att säga idag när han ringer till dig.

  Sv; Jo tapeterna är mörkt terracotta men på kortet syns det inte. Det var ett kort jag tog snabbt med mobilen och det blev så konstig färg på väggen. Fy jag är så less på den...Och inget går passa ihop med den...Iaf inget jag gillar..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera