lördag 9 juni 2012

Kära Karin...

... och alla ni andra. Tänk att ett enda ord kan skapa missförstånd. Jag skrev i en inläggskommentar att "Jag vill att du vill mig väl"... när det egentligen skulle stå... "Jag vet att du vill mig väl".

Kära Karin... jag VET att du vill mig väl och det vet du också nu

Orkar inte gå in på vilket handikapp emetofobi kan vara men för mig handlar det kortfattat om att jag får panikkänslor av allt som har med illamående och kräkningar att göra. Oavsett om det rör mig själv eller andra. Oavsett om det är smittsamt eller inte. En djävulsk fobi men den håller som lugn och osynlig långa perioder.

Nu när jag skulle börja med en ny medicin där den vanligaste biverkningen är just illamående kanske ni förstår mitt eviga tjat om rädslan för att börja med den.

Massören igår gjorde i alla fall ett bra jobb. Har skaplig träningsvärk idag och det ser jag som ett gott tecken. Jag vet också att det mestadels är muskulärt så därför började jag med den muskelavslappnande medicinen igen (har redan ätit den periodvis). Nu ska jag vara duktig och ta den varje kväll till natten så musklerna får extra vila.

En glad nyhet är att jag nu grundat med frukost = 1½ glas Proviva (varje dag), 1 glas laktosfri mjölk, två fullkornsmackor med ost, 1 Activia youghurt och lite kaffe. Dessutom min vanliga medicin OCH lite lugnande. Vad tror ni det resulterade i? Jo....
Ett av helvetespillren befinner sig nu i min mage

12 kommentarer:

 1. Det tycker jag verkar som en mycket bra frukost! Goda bakterier som hjälper floran, så att säga :) Även fast du tar dina mediciner har den en större chans att inte bli lika påverkad. För att få problem i magen pga av mediciner och annat är ju fruktansvärt jobbigt. Fast det vet du ju redan vet jag ju.

  Jag skickar lite Gullvivor till dig idag. Hade en som nattmössa och oboy den var bra! ;) Kanske den är bra för annat också. Om inte annat kan du ju bara ha den buketten som ögonfröjd och hjärtefröjd.

  Hoppas att din lördag blir bra!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina gullvivor har sin givna plats här. De i naturen är överblommade här i söder... annars hade pappa fått en liten bukett idag/Kram

   Radera
 2. Jag håller tummarna att pillern inte ger dig besvär.
  Kraaaaam <3

  SvaraRadera
 3. Det enda gemensamma vi har på morgonen är kaffet :)

  Jag hoppas att medicinen hjälper och att du slipper jobbiga biverkningar raring.

  Här i väster har morgonsolen gömt sig bakom molnen, men vi har inget regn idag i alla fall.

  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Du vet ju att jag har haft problem med min antideppmedicin, illamående, yr, som full, svettingar, krypningar och stickningar, domningar m m . Jag kom inte fram till läkaren i torsdags men av eget bevåg tog jag och minskade dosen till en tablett om dagen. Jag mår mycket bättre idag. Inga biverkningar. Nu återstår och se om den hjälper mig på den här doseringen så jag inte trillar ner i ett svart hål. Det är så jobbigt med medicin och doseringar och biverkningar. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du slipper må illa. kram kram

  SvaraRadera
 5. Än så länge bara olustkänsla och djävulsk kramp i vaderna. Man får va glad för det lilla

  Marie-Louise: Jag har ju redan en grunddos antidepp men jag vet vilket helvete det var när jag började. Du gjorde helt rätt. Öka successivt. Det blev jag rekommenderad av läkare när det var som värst. Bra att medicinen finns men hua för alla dessa biverkningar

  SvaraRadera
 6. Huldagulda:) Jag vet att du vet:) Tänkte bara att det var bäst att be om ursäkt utifallatt jag var för påstridig eller nåt...Hoppas att du nu inte mår illa av djävulspillret ♥
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goa Karin!
   Påstridig var du INTE! Det är bra att du är ärlig.
   Det ska jag vara nu. Den lilla skitkapseln gick att öppna så jag hällde ut lite av pulvret och satte ihop den igen. Mjukstart kan man säga men bättre det än att inte våga pröva alls. Eller hur :)
   Kram ♥

   Radera
  2. PS. Har inte mått illa alls DS.

   Radera
 7. Jag kämpar med samma osynliga fobi. Även om den blivit tusen gånger bättre för min egna del så fixar jag INTE magsjukesnack och andras ja ni vet.. Det kan förstöra en hel kväll. Det är stort att ha mött en tvillingsjäl där ute i cybervärlden som vet lite om hur det är. <3. Det är kämpigt när många smärtstillande ger illamående som biverkning. Mina gör oxå det. Härligt att du fick i dig pillret och att det verkar funka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara dag 2 idag och biverkningarna börjar visa sig mer. SKITPILLER

   Radera