torsdag 7 juni 2012

Jävla piller


Fast i skräckens näste
Biverkningsnästet
Fått ny medicin ju
Cymbalta
Hämtade ut den först idag
Vill inte vara en labbråtta
Hur kan dom bara ta för givet att det är fel i huvet på mig och att det är därför jag har ont i kroppen?
Vet verkligen inte om jag ska ta den första imorron
Fegis?
Möjligt...

16 kommentarer:

 1. Visserligen vet jag inte vad Cymbalata hjälper mot(?) men din inställning ser jag som sund skepticism, snarare än fegisvarianten!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. kram på dig, eftersom jag inte får någon ordning på min medicin är jag benägen att hålla med dig. Skit piller man ska proppa i sig. Jag vill inte, jag mår inte bra av dem eller utan. Hur ska man göra då? Jag går och lägger mig. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar inte att det är så lätt att bara skriva ut piller... "Prova den här, testa den här".....

   Jag vet hur det var när jag började med Sertralinet. Biverkningarna from hell. Cymbaltan skrivs ut mot depression, generaliserad ångest och nervsmärta. Vem vet om det är ren nervsmärta eller ren muskelsmärta jag har? Är inte utrett. Jag VET att det kan hänga ihop men i alla fall. Om nu inte dom här pillren hjälper vad blir det då? Skitmående under insättningstiden som är 2-4 veckor

   Radera
 3. Läste igenom biverkningarna i Fass och det ser inte så farligt ut tycker jag. Viktnedgång som biverkning...Varför inte?
  Tycker att du ska prova i alla fall. Även om du inte lider av depression i ordets vanliga bemärkelse så kan din kropp vara i behov av lite tröst och uppmuntran. Du har haft en svår förlust och det finns kvar i kroppen också. Antideppmedicin kan göra underverk med värkande kroppar (och själar), det vet jag. Men inte för alla - fast det kan absolut vara en god ide att prova.
  De två första veckorna kan du inte räkna med att utläsa någon förbättring ur - snarare tvärtom - så du måste hålla ut innan du kan börja känna dig bättre. Tidigast efter två veckor.
  Så ta nu din medicin som en duktig flicka :)))
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda jag egentligen är rädd för är biverkningen ILLAMÅENDE. Allt annat skiter jag i... faktiskt :(

   Radera
  2. Det känner man nog rätt fort och då är det ju bara att bryta. Illamående finns nog med som biverkning till de flesta mediciner.
   Jag har ätit P-piller i en månad under mitt liv och spydde varje dag. Läkaren sa att jag måste fortsätta månaden ut...Inte roligt!

   Radera
  3. Har inte spytt sen jag var 12. ÄR EMETOFOB!!!

   Radera
 4. Svårt att veta med mediciner... mår man bättre av dem är det ju all idé. Trist bara om man måste må dåligt under tiden man prövar.

  SvaraRadera
 5. Inkörningen kan vara jäkligt jobbig...jag vet!
  Men prova Primperan mot illamåendet under tiden...det hjälpte mej faktiskt hyfsat bra.

  Jag äter själv Cymbalta 120 mg om dagen, och måste nog säga att det är en av dom absolut bästa antidepp-medicinerna som jag har provat. Plus en positiv effekt på värken.Jag skulle helt enkelt inte VILJA vara utan mina i dag...så stor skillnad blev det faktiskt. Och jag har provat måååånga olika, tyvärr. Alternativet att gå och må dåligt hela tiden och dessutom ha olidligt ont är inte värt det, tycker jag. Nu har jag i alla fall lite mer lust och ork i vardagen och det är GULD värt.

  Så jag tycker att du ska våga prova. Och som sagt...illamåendetablett är inte farligt att ta under den värsta tiden OM du nu skulle få det som biverkning.

  Massa kramar och lycka till med pilleriet...skit, men ibland nödvändigt..
  Moj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyssna på Moj å mej, Hulda ;)

   Radera
 6. Nervsmärta har jag medicinerat mot. Inte med den medicinen, den jag fick var en epilepsimedicin, tyvärr hjälpte den inte...
  Prova, det kan vara bra!

  SvaraRadera
 7. Du är INTE fegis. Jag råder alla människor att inte ta såna tabletter. Man vet inte hur dom påverkar hjärnan långsiktigt.
  Be din läkare istället att ta blodprover på dig för att se vilka mineraler mm som du har brist på.
  Jag har lidit i många år av en hel del (som jag inte ska gå in på)pga B12 anemi. Ibland kan olika brister ge olika symptom. När man börjar behandlas RÄTT så blir man återställd.
  Trevlig helg! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar ju redan Sertralin 150 mg/dag för min ångest. Funkar toppen även om jag har mina dalar till och från. Cymbaltan är ytterligare en sån medicin (långtidsmedicin) som skrivs ut mot ångest, depression OCH nervsmärta. Man har tagit massa prover på mig och jag lider inte brist på ett skit. Jättefrisk tydligen. Jävla skit att jag ska va så här....

   Radera
 8. Halloj!
  Varmt tack för pepp i min blogg :D
  Önskar att du får en härlig helg och att solen värmer dig!

  SvaraRadera
 9. Ogillar också att ta mediciner. Biverkningar är helt klart scary. Hoppas att du får en fin helg. Medicinerna till trots :/
  Kram

  SvaraRadera