måndag 21 maj 2012

Uppföljning hos Mindfulness-psykologen


MP kallade mig till uppföljningssamtal efter den där Mindfulnesskursen jag gick (i grupp).

Har varit där idag.

Hennes budskap till mig (min tolkning):
"Du gör dig själv till ett offer genom att du flyr från dina psykiska åkommor istället för att våga möta dem. Nu har du smärtorna/värken att skylla ditt psykiska mående på. Med detta riskerar du att hamna i långvarig smärta. Min bedömning är att du kan arbeta heltid som vanligt. Du måste också berätta för din samtalskontakt på öppenpsyk att du är så pass verbal att du kan snacka bort både dig och andra. Då går hon inte på allt du säger utan att kan gå på dig lite hårdare så du vaknar upp. Du måste även fortsätta jobba med att veta dina begränsningar och hur du uttrycker dig. På kursen kunde du ibland låta som en tjurig tonåring. Det gör både dig själva och andra illa. Sen måste du säga nej oftare. Även om det kan bli obehagligt för dig när andra blir sura eller ledsna så måste du lära dig att möta de känslorna. Jag skriver det här i din journal så att läkaren du ska träffa på öppenpsyk om några veckor kan läsa det".

Jamen så himla trevligt att höra att jag förstör för både andra och mig själv. Att jag intagit en offerroll och snudd på blivit både martyr och hypokondriker. Så kan det ju inte få fortsätta. Nu är det bäst att jag lyder henne och återgår till att läsa alla papper från Mindfulnesskursen och börjar meditera igen (hon rekommenderade detta).

Vill ni veta vad JAG tycker?

Hon (MP) kan dra åt helvete!

Jag tycker att jag kämpar på så gott jag kan och om det låter som gnäll och självömkan så får det väl göra det då. Det komiska i allt är att min samtalskontakt ringde nyss för att boka ny tid. Jag berättade då kort att hon måste vara uppmärksam på att jag är så verbal att jag snudd på kan manipulera henne med mina ord... och då kanske jag får ytterligare en "psykdiagnos" (förutom ångestsyndrom). Kan säga att hon bara skrattade och sa... "Okej... jag ska vara uppmärksam så att du inte pratar bort mig på onsdag".

Jag påtalade för MP att hon inte verkade se till helheten (kropp v.s. själ - fysiskt mående v.s. mentalt mående). Då blev hon nästan förbannad (tyckte väl att jag var alldeles för verbal igen).

Ja, ja... jag vet inte vad jag tycker egentligen. Vet bara att det sprutade en del tårar efter det samtalet. Men nu är ögonen torra och jag ska på loppisrunda.
 En sån där människa subba ska inte få trampa ner mig ännu längre ner i blåleran!!

28 kommentarer:

 1. Jag har aldrig hört på maken, att hoppa på dig så där. Vad ska det tjäna för syfte... Jag anar att hon tog det personligt att du inte hittade in i mindfulnesskursen som hon kanske är van att deltagare gör och det kunde inte hon hantera. Fick lov att vända det till dig som något negativt. Konstigt agerande av henne tycker jag .... Jag skulle inte bry mig om henne, utan stå på dig och känna efter vad som är rätt för dig. Kram på dig...

  SvaraRadera
 2. Hon såg sitt eget misslyckande och tyckte att det var bättre att det var ditt fel! Jag älskar att du är verbal!! ♥ Och det vore väl själva fan om du tänkt dig till inflammationerna??
  Bra att det verkar som om din nästa kontakt lever mer i verkligheten!!
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Ni har nog rätt tjejer... att hon "misslyckades" med mig på kursen. Alla kan väl inte passa för Mindfulness? Då skulle ALLA med smärta, depression och ångest remitteras till det.

  SvaraRadera
 4. det där var väl för fan hennes ÅSIKTER och inte någon analys av dig...
  låter som att HON är bitter och får för lite .u. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl precis min tanke... hon får väl inget alls

   Radera
 5. Jag får inget - men jag är inte elak för det så det är ingen ursäkt!! Så det så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får inte heller nåt... å jag tycker jag är ganska snäll. Men vissa kanske blir såna om dom inte får ;)

   Radera
  2. Det KAN ju vara en förklaring men ingen ursäkt! Vad skrattar Helena åt????? ;)

   Radera
  3. Inte en aning men antagligen åt att vi inget får... du och jag ;)

   Radera
  4. Jag skrattar för att ni är så härligt knäppa. :D

   Radera
 6. Jag säger INTE att hon har rätt.
  Däremot tror jag att man bör fundera lite, även om det inte känns exakt rätt. Det kanske ligger små fragment i det hon säger (även om det är överdrivet)?

  Bara en tanke. Som sagt, ta inte illa upp. :-)

  Hoppas hur som helst att du mår bättre snart! Kämpa på!
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man ska ta sig en funderare... men en psykolog som säger att man flyr sitt psykiska mående när man gått i terapi en längre tid (fortsätter), testat mindfulness, dagligen jobbar med sig själv och använder mediciner som en krycka... då kanske man ska fundera lite över HUR man uttrycker sig. Som patient är man ju inte där för att man är världens starkaste och i balans precis

   Radera
  2. Nej, det har du helt rätt i..!

   Radera
 7. Vet du vad jag tycker? Det finns en myndighet kallas Socialstyrelsen. Anmäl kärringdjävel!!! Såna dårar ska inte arbeta som psykologer tycker jag!
  Kramar <3

  SvaraRadera
 8. Skriv upp hennes namn här så att läsare i din kommun blir varnade. Jag skrev öppet i min blogg om före detta husläkare som vägrade skicka remis till mammografin samt onkologen som vägrade ta emot mig med komplikationen som nästan kostade mitt liv. Såna oseriösa vårdpersonal behöver vi inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är inte värd ansträngningen men jag förstår din tanke. Det kanske löser sig själv. Folk slutar gå dit efter ett par gånger

   Radera
  2. Min tanke är att hon inte ska kunna skada flera människor. Dessutom om hon skriver skit till din behandlade läkare så tycker jag att du bör absolut anmäla hennes agerande på något sätt. Men du har rätt att bara vilja lägga det bakom dig. Det är ju ett tecken på att inget är fel på ditt psyke. Det är ju hon det är fel på. Kram

   Radera
  3. Hahaha..... Det har du faktiskt rätt i! Att det inte är (bara) mig det är fel på. Men du och andra vet... jag sliter hund för att må så bra som möjligt. Tjohej... nu ska jag på sjukgymnastik ♥

   Radera
 9. .....HEWWEJÄVLAR!!!!! :(
  Va´ f**n gör den människan (??!) på en sån plats?????
  GRRRRRRRRRRRRRRRRR.............
  Löv U!! ♥
  Sis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu... önskar jag kunnat smygfilma henne
   Löv U Sis... min bästa ♥

   Radera
 10. Som andra skrivit, det säger mer om henne än om dig...

  Stora kramen! ♥

  SvaraRadera
 11. Ojojoj, vilken rakt-på-attack från MP-psykologen! Jösses! Jag blåste nästan av stolen av alla ord! Förstår att det var jobbig läsning!

  Önskar så att du kan få må bra!!!! Hoppas du hittar ett sätt, även om vägen dit kan vara både lång och jobbig...

  Massor av peppkramar!!!!!

  SvaraRadera
 12. Vilken j-a människa!! Att hon bara får uttrycka sig på det viset.
  Dock är jag inte förvånad.. för jag blev tvungen att bryta med min, h*n jämförde mig med en 5 åring som ska köra ett stort flygplan (!!!)
  och frågade gång efter gång om jag kände mig vuxen? Om jag skulle sitta o hemma med mamma o pappa nu då jag inte kan arbeta...
  Den gång jag bara bestämde mig var när h*n hade halva tröjan trasig så man såg typ bh o började grina o bad mig gå...
  Efter den människan upphör jag inte att förvånas.
  Vågar f-n inte ead h*n har skrivit om mig...
  Du gör helt rätt som vägrar ta hennes skit. Kasta tillbaka skitbollen! Du är värd nån bättre! Skönt att din samtalskontakt är förstående.
  Var rädd om dig! <3

  SvaraRadera
 13. ..det for bort en del ord ^^ som den språkpolis jag är så rättar jag mig själv:
  Det ska stå "sitta hemma med mamma o pappa o spela FIA.." och att jag inte e h*n har skrivit om mig....
  Så. Nu rätt! :))

  SvaraRadera
 14. Jag blir helt häpen! Det var då höjden till sopig psykolog! Hon hade nog vaknat på fel sida den senaste månaden eller något..... Mycket märkligt att hon tyckte du manipulerade med ord..... vad ska man använda orden till om inte för att förklara sin situation?????? Jag har träffat en så himla himla bra psykolog så jag hade en BRA bild av psykologer..... men det finns nog de som har käkat sura citroner till frukost..... blä!

  SvaraRadera