torsdag 9 februari 2012

GÄÄÄÄÄÄSP!!!!!!

Bilf*n dog idag. Inte ens ett litet knäpp när jag vred på nyckeln. Vad gör man då? Jo... ringer snälla chefen och ber om några semestertimmar istället för att gå tillbaka till jobbet där man släckt ner för dagen. Skulle på ett hembesök och ta egen bil (eftersom mötet skulle vara till arbetsdagens slut). Men... det blir ju inte alltid som man tänkt sig.

Nu är det så här att jag är en liten, liten skattesmitare och har en egen Å som fixar min bil (han kommer liksom i gräddfilen när jag ringer). Billigt som attan. Betalar bara för delarna... och så får han alltid en kram. Ringde honom när jag satt där på hamnplanens parkering i en svinkall bil och höll på att frysa röven av mig.

Inom 20 minuter var han där med portabel batteriladdare. Fick order om att köra omkring i ca 20 minuter. Lydde rådet och åkte sen till Biltema för att inhandla glycol (glömt fylla på) och motorolja (glömt fylla på). Tur det var batteriet så jag inte fick skämmas för att aset stannade pga av att jag slarvat med en del påfyllning. Men hallå... jag har haft nog med att fylla på mig själv med bränsle. Tack gode gud att det är fredag imorron.

Nu står alltså bilaset här utanför och imorron kommer Å och sätter i ett nytt batteri. 500 pix är en bra deal... tycker jag :) 
Inte konstigt att jag är trött som ett as nu...
 

10 kommentarer:

 1. Vi har också en liten Å, fast B då, som fixar och trixar. Guld värt! Hoppas hjulen ska rulla nu då.

  SvaraRadera
 2. Jag har en M. Hata bilar som inte funkar! Här är det sängen som gäller och i morgon är det fredag :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är tur att du har har en Å. Jag har en egen L som fixar det mesta. God natt!

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen bil ;) :) eller vi har men jag har inget körkort :(
  Var du tvungen att ta dyrbara semester timmar? Synd. Hoppas du får en bättre dag i morgon!

  SvaraRadera
 5. Hahaha "bilaset" :)) Jag hatar krångel med bilar!! Men du, min PT ska kunna hjälpa till med sånt också. Du kan få låna. Klart det kostar minst 100000 pix att ha en för jag snackar om låååååååång tid :))

  Önskar dig en bättre dag imorgon!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Haha :)) Hoppas att din fredag blir lugn och skön! Kramen

  SvaraRadera
 7. Jag har varken Å, B eller L. men så har jag ingen bil eller körkort. Bara busskort =)

  Vilken tur att det ordnar sig med bilen!

  Kram

  ps. Ja, man får vara avis på väskan. Det hade jag också blivit.

  SvaraRadera
 8. Jag upptäckte "plötsligt" (för länge sen) att jag glömt fylla med på olja. Det gick i två fulla flaskor innan jag kom upp till det tänkta strecket. Oooops, sorry bilen! :-P

  SvaraRadera