tisdag 14 juni 2011

Vita lögner ?

Är det okej att ibland dra en vit lögn ?

Misstänker att det är precis vad jag kommer att behöva göra idag. Inte för att jag måste utan av ren feghet för att jag inte vågar säga den egentliga anledningen. Eller rättare sagt . . . det är inte läge just IDAG att säga vad jag verkligen tycker/känner/tänker.

För säkerhets skull gör jag som http://karvegardkonsult.blogspot.com/ tipsar om - tar en gummisnodd runt handleden och snärtar till mig själv om jag är på väg att säga nåt olämpligt! För gummibandet e nog inte bara bra för destruktiva tankar, utan även att lära sig hålla igen ibland!

Men är det okej med vita lögner ?

7 kommentarer:

 1. Vita lögner e´ OK för att inte såra nån tycker jag!!! Fast i detta fallet.....de´ vet i huggarns!!??
  Pöss min darling sis!!! <3

  SvaraRadera
 2. Jo du . . . i det här fallet måste folkvett gå före känslor. Det kommer säkert ett annat tillfälle. Idag är INTE rätt dag att vräka ur sig - faktiskt!

  SvaraRadera
 3. Vita lögner eller bara inte säga något alls? Det är väl snubblande lika. Tror att du ska gå på magkänsla, en del saker kanske kan sägas vid ett annat tillfälle och i ett annat sammanhang!
  Att välja rätt tillfälle vittnar väl om klokhet och omtanke och en vilja att göra sig förstådd?
  Lycka till och ta en tunn gummisnodd!

  SvaraRadera
 4. Det är så viktigt att välja tillfälle om det är något känsligt man ska säga. Sen är det också viktigt att välja ett sätt att säga det på så att det gör så lite skada som möjligt.

  Vad roligt att du gillar gummibandet, det är verkligen effektivt!

  Önskar dig en fantastisk dag med hög Rockstjärnestatus!

  SvaraRadera
 5. aspeletut!
  gick det bra idag annars?
  jag lånade mig äntligen några böcker idag efter långt läsuppehåll :)
  ska dundra ner på sängen en stund just nu!
  kram och ♥

  SvaraRadera
 6. Vad smart med en sån där snärtis. Ska genast skaffa mig... KRAM!

  SvaraRadera
 7. Jag är glad för tipset om gummisnodden som jag fått från Cecilia Kärvegårds blogg när jag läste ett av hennes inlägg i bloggmaran hon dragit igång.
  Angående vita lögner så håller jag med Anonym att det är helt OK för att slippa såra någon! MEN jag tycker inte att man ska dra vita lögner på löpande band av ren feghet!

  SvaraRadera