torsdag 27 september 2012

DET GICK SÅ SMÅNINGOM


För tio år sen när jag gjorde MRT var det inte så kul men gick ändå bättre än förväntat. Nu har jag varit där igen. Inne i helvetestunneln. Ungefär såhär så här fick jag ligga för 10 år sen (inte sitta fast nånstans). Bara skön kudde och kilstöd under benen. Apparaten lät typ som en asfaltsborr.

Idag var det... annorlunda. Det första jag fick se när jag kom in var att det satt nånting där huvudet skulle vara. "Hallå där... ska mitt huvud sitta fast där"... nästan skrek jag. Japp... det var ett måste eftersom dom skulle röntga hela kotpelaren den här gången och inte bara ländryggen. Två gånger fick sköterskan köra in mig på prov innan jag gav klartecken.
Jag kan säga som så att när jag placerat huvudet där det skulle vara så fanns inte mycket utrymme kvar där mina öron slutade. Då skulle ett par hörlurar på och känns det som man sitter jävligt fast. Profylaxandning och en massa räknande inne i huvudet och så körde dom igång. Ingen knackande asfaltsborr den här gången. Satan i gatan vilket oväsen.

Har försökt googla och leta på youtube om man kan lyssna på en sån där maskin men har inga ljud hittat. Det går faktiskt inte att beskriva. Halvt spräckta trumhinnor kändes det som efteråt. Jag klarade det på håret. Hade dom inte blivit klara när dom blev hade jag tryckt på knappen. Hade så ont i rygg och ben att jag kunnat skrika efter att ha legat stilla i 30 minuter på rygg. Det är 25 minuter mer än jag normalt klarar.

Snälla dottern körde hem mig (jag var lagom drogad) och vi åt en lätt frukost tillsammans. Sen slocknade jag ovaggad och sov i över tre timmar. På onsdag ringer ortopeden med besked.

PS. Jag ligger rejält efter i bloggläsandet (ber om ursäkt) men det kommer. Är lite väl pumpad med lugnande substanser idag DS.


17 kommentarer:

 1. Slagborr kallar jag ljudet, det är omänskligt! Skönt att du klarade det, det är duktigt gjort! Och
  grattis till vinsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla. Det var verkligen obehagligt.
   Vilken vinst??? Ligger efter i bloggläsandet

   Radera
  2. Vinsten på WF menade jag! Ingen rematch förrän efter helgen om det är ok för dig? Stört omöjligt med internet i husvagnen!

   Radera
  3. Å tröga jag trodde jag varit med i nån tävling och vunnit. En tävling jag inte ens visste jag deltagit i. Men så kan det gå när Hulda har massa kemiska substanser i kroppen efter den här dagen :)

   Radera
 2. Vad bra att du klarade undersökningen! Nu är det över! Nu hoppas vi på ett trevligt besked. Och om beskedet i versta fall inte är så trevligt så hoppas jag att det finns bra hjälp för dig att få.
  Kram till dig!<3

  SvaraRadera
 3. oacceptabel ljudnivå - jag förstår ingenting. när jag gjorde detta var det helt tyst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig hört talas om en tystgående magnetkamera och då var det ju 10 år sen jag gjorde min första. Är du säker på att det var MRT du gjorde?

   Radera
  2. jag röntgade skallen pga värk i örat. men det kanske var den där halva tysta varianten malin pratar om här lite längre ner...

   Radera
 4. Skönt att det är över nu i alla fall och att du bra behöver vänta på besked. kram

  SvaraRadera
 5. Så skönt att det är över. Usch sån't där tar på krafterna. Kramkram

  SvaraRadera
 6. SKÖNT att att det är gjort, nu är det bara att vänta och se...
  KRAM ♥

  SvaraRadera
 7. Fy... låter ju inget vidare alls! Skönt att ha det gjort kan jag tänka mig! Vila nu. Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag har inte gjort någon MRT, men min syster har och hon fick än värre tinnitus än vanligt efter det. Fruktansvärt var hur hon beskrev ljudet. Jag har gjort datortomografi några gånger, det, däremot, är tyst. En gång fick jag stå med huvudet i en ställning i en timme, medan en lite helikopter ( kändes det som ) åkte runt mitt huvud och fotade ur alla vinklar. resultatet var strålande roligt att se på. Min skalle på ett platt papper. Oh vad jag önskar att jag hade bett om en kopia, den skulle fått sitta på väggen här. Andra gången låg jag i en maskin, såg ut som om man skurit en skiva av den du låg i idag. Den svischade lite, men annars var den tyst. Fantastiskt att de här apparaterna finns och jag hoppas att resultatet av din mr blir till en bättre vardag för dej

  SvaraRadera
 9. Ja fy, MRT är inte skoj och jag är inte ens särskilt orolig över att bli instängd i små utrymmen. Det tar sån tid! Önskar framtiden kommer snart, då kommer de säkert kunna zappa en bild på två minuter, hoppas. Du var jätteduktig och jag håller tummarna för att något användbart resultat kommer ut av det.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 10. Bra att du fixade det! Håller tummarna för att du får ett bra besked också.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag är bara glad att det var du och inte jag. :P

  SvaraRadera
 12. Usch och fy det värsta jag vet med, men sist gick det bättre. En nyare (typ den på bilden) apparat mer ljust. Den jag haft de andra två gångerna har varit HEMSK. Ena gången fick jag panikångest men redde ut det..

  SvaraRadera