torsdag 20 september 2012

"Det är inte starr i alla fall"...


... sa tant doktorn. Nu undrar ni säkert vad jag sluddrar om. Jag som har problem från höfterna och ner. Men nu är det så att jag inte berättat allt. Sen ett par veckor har jag som en hinna på vänster öga som gör att jag ser en aning suddigt. Finns ingen "slemtråd" att dra ur (fast det känns så). Hjälper inte att putsa glasögonen 700000 gånger. Idag när jag ändå skulle till doktorn bad jag henne kolla ögat och hon sa att det i alla fall inte är starr. Halleluja va!! Men nåt såg hon så hon skrev remiss till ögonkliniken. Det är väl lika bra att ta allt på en gång eller vad säger ni. Passa på medan frikortet gäller... hehe!!!
Vi pratade även om transport till och från jobbet när jag ska börja. Från personalparkeringen är det cirka hundra meter inklusive en brant backe att gå, och att jag inte klarar den backen. "Klarar du inte att gå från den parkeringen ska du inte jobba", sa tant doktorn. Nu inväntar vi resultatet av MRT som ska ske nästa torsdag.
För övrigt säger alla jag träffar att jag ser piggare ut. Ja det blir så när man varit eländig länge. Man vänjer sig tyvärr vid smärta och andra tillstånd och så samlar man ihop sig när man ska träffa andra. Krascha kan man göra sen när man kommer hem. Därför blir det inte så långa stunder tillsammans med andra. Det är såååå tråkigt att krascha.

Efter tant doktorn åkte jag till jobbet för att lämna nytt läkarintyg (fortsatt helt sjukskriven till sista oktober och sen ska jag försöka jobba 25% under hela november).

Under tiden gläds jag åt det lilla - att jag i alla fall inte har starr -även om jag ser lite suddigt på ena ögat och att solen skiner här på ostkusten

35 kommentarer:

 1. Känner delvis igen det där. Jag kan se lite suddigt, om jag "legat konstigt" och vaknar med spänningsvärk. Att töja nacke och axlar hjälper oftast. Underliga är våra kroppar!

  Jag hoppas att du snart kan känna dig pigg, även hemma!

  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här har jag aldrig haft det med nåt öga förut. Vid extrem stress (2 ggr) har jag sett blixtar med ena ögat men inte suddigt. Inga blixtar den här gången. Får väl se vad dom säger på ögon. Har dock hört att väntetiden är lång så det får väl bli ett samtal i vanlig ordning. Det har ju fungerat tidigare i år att ringa och fråga om väntetider. Då har det bara ramlat in en kallelse :)

   Radera
 2. Det är så sant som du skriver. Man kraschar hemma. Jobbigt att se suddigt. Jobbigt när man får så många olika symtom också.

  Du svarade om utförsäkring, ja, antingen blir det konkurs eller så klarar jag att jobba heltid! Måste prova i tre månader eftersom jag inte har råd att vara hemma utan lön..... man hamnar i ett ekorrhjul. Har varit sjukskriven så länge att lagen tycker att jag är frisk nu! (fast jag har läkarintyg på att min arbetsförmåga är max 75%, hjälper inte).

  Njut av sol idag! Det längtar jag efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som skriver reglerna för Förnedringskassan är inte alltid läskunniga och säkert aldrig varit sjuka själva

   Radera
 3. Du har då råkat få all tänkbar skit i kroppen nu i höst :(
  Jag lider med dig. Speciellt då det gäller att känna att man inte kan unna sig några roligheter utan att det ska straffa sig efteråt :/ Fy för farsoter och annat kollijox!
  Kram Milla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan så man blir lite full i skratt och undrar vad nästa grej ska bli eller om det är bra nu

   Radera
 4. Ang följa nya bloggar;
  - Gå in och läs hos Havrefarsan. Blev kvar en halvtimme i morse och skrattade högt flertalet ggr. Blir sjukt imponerad av personer som kan uttrycka sig med det svenska språket!! Dessutom med en humoristisk twist.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vad hände med vårdgarantin, gäller inte den längre?! Även om inte symtomen försvinner, är det lättare att stå ut om man har en diagnos.
  Skickar i tankarna något mjukt till dig att krascha på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är vårdgaranti?? (hehe)
   Tack för landningskudden :)

   Radera
  2. http://www.vardguiden.se/Sa-funkar-det/Lagar--rattigheter/Vardgaranti/
   Kram

   Radera
  3. Jag har alltså inget att klaga på vad gäller vårdgarantin. Har fått komma snabbare på remiss och till annat än vad garantin kräver

   Radera
  4. Härligt att det fungerar åt det hållet!

   Radera
 6. Hoppsan. Vad ska jag säga...Jag har samma problem med mitt öga. Fast på höger. Ingen starr eller något. Men jag har tydligen haft en sårskada på hornhinnan som har skapat "döda celler". Det i sin tur gör att jag tidvis blir torr i ögonen. Har märkt att det blir sämre när jag mår "dåligt". Vissa dagar ser jag hur bra som helst. Och vissa dagar har jag precis som du beskriver...Suddigt. Känns som om man har fingeravtryck på glasögonen. Ofarligt men så irriterande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt har varit konstant nu sen två veckor så vi får väl se vad dom säger på ögonklin

   Radera
 7. Ja vad säger man? Du råkar då ut för så mycket tråkigt att det kunde vara nog vilken dag som helst nu!
  Stor kram! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det räcker NU...

   Radera
  2. Ser du suddigt rakt fram och klart i kanterna eller är hela ögat suddigt?

   Radera
  3. Mest rakt fram och till vänster

   Radera
  4. Alltså... mest halva vänsterögat utåt vänster men även rakt fram (till viss del)

   Radera
  5. Vad såg doktorn? Sa hon något?

   Radera
  6. Ja! Hon såg något men ville att nån på ögonklin skulle titta eftersom de har bättre utrustning. Minns inte om hon sa "en hinna" eller nåt "grumligt"

   Radera
  7. Det kan ju inte vara något akut i alla fall, för då hade du blivit skickad till ögonklin. omgående.

   Radera
  8. Inget är akut med mig. Allt ska dras i långbänk ;)

   Radera
 8. Kör vården "uteslutningsmetoder" nu för tiden. Känns ju tryggt... :-P ;-)
  Det kan inte vara diabetes? Min mamma ser sämre/suddigt till och från beroende på blodsockernivån.

  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vilken metod dom kör. Diabetes tror jag inte. Suddigheten är konstant sedan ett par veckor och läkaren såg "nåt" därinne...

   Radera
 9. Hoppas det inte är något knepigt med ögat utan att det går att lösa, du kan ju liksom inte gå omkring och se suddigt från och med nu. Men visst är det så att man hugger det positiva direkt "inte starr i alla fall" - det är väl tur att vi är funtade så att vi för det mesta försöker se det positiva i allt elände. Hoppas du repat dig lite efter kraschlandingen hemma nu ;)

  Stor kram Ullis

  SvaraRadera
 10. Men nu trilskas kroppen ordentligt med dig, Hulda! *kramen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man lugnt säga. Den verkar ha fått totalspelet. Allt på en gång... och är det inte det ena så är det det andra sa flickan som hade näsblod :)

   Radera
 11. Hoppas du blir bättre!!! Det är så jobbigt när kroppen känns skruttig!!! Kram!

  SvaraRadera
 12. men vännen, du kan väl inte börja jobba om du inte kan ta dig från parkeringen och in till jobbet ? Verkar konstigt tycker jag. Men men , var rädd om dig. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken är nog att ordna nåt p-tillstånd eller taxi om jag inte är kroppsligt bättre när/om det blir aktuellt med 25%

   Radera
 13. Hej mitt i natten! Skönt att det inte är starr! Själv ser jag duddigt mest pga astigmatism eller vad det nu heter. Pupilen är inte rund. Den är lite platt. I ena öga är det på 95 % vilket innebär att detta öga är helt uppskruvad.. :) Det kan man rätta till med glasögon.

  Kan du inte gå mer än 100 meter så har du rät till parkeringstillstånd. Fråga om det om du vill. Då kan du parkera nära allt.
  Hoppas att du ska må bra på noll tid! Vore skönt att ta reda på vad det är så kan du få rätt hjälp.

  Bamsekram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått oktober på mig nu. Eller rättare sagt... sjukvården har fått oktober på sig att ta reda på vad som är fel med hela kroppaset. Drar det ut på tiden måste jag igång 25% och då ska jag kolla det där med p-tillstånd ♥

   Radera
 14. Du drabbas då verkligen av allt tänkbart. Jag tycker du är fantastisk som hanterar allt. Hoppas att man snabbt ställer diagnos.

  Kram du fantastiska kämpe

  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det för jävligt men inte oväntat. En olycka kommer ju sällan ensam. Kram ♥

   Radera