måndag 16 juli 2012

Blodstänk, älskog och idiotläkare


Det är extremt händelselöst i mitt liv just nu... om jag jämför med förra sommaren. Men liiite händer det...

Såg att Hex "lekt" lite Midsomer även om hon och maken klarade sig från blodspill. Det gjorde inte jag. Å andra sidan handlar min närkamp med blod om en kär katt på hela 14 år som börjar bli lite krasslig.

Han hatar "doktorn" så "doktorn" var snäll och kom hem till honom. Jodå... undersökningen gick bra. Sen började det hetta till lite när benet skulle rakas för provtagning. Älskade Söstra Mi höll i sin kära katt och vi försökte locka med allt. Det gick till och med bra att föra in kanylen och börja fylla röret. Men då... då fick han nog och blev en fullkomligt galen tiger. Men har man varit med om trauman hos andra veterinärer sätter det sina spår. För alltid! Förhoppningsvis fick "doktorn" tillräckligt för att kunna göra en analys. Jag fick en del i alla fall... som Söstra Mi fick bort med mirakelmedel
På väg hem till mig hamnade jag mitt i en älskog. Dom är inte blyga minsann dom där små äckliga bruna varelserna
 Eftersom jag inte har mer att rapportera avslutar jag med en bild på Iris som hittat en ny liggplats. Inte så lämplig anser jag som ibland tycker om att se på TV i sängen. Brandrisken känns överhängande med tanke på hur mycket hon fäller det lilla stycket
PS. Jag glömde ju det viktigaste. Dottern började få ont i halsen igår vilket garanterat innebär halsfluss. Då kommer hennes panik. Att inte ens kunna svälja sin egen saliv. Hon fick tid hos jourläkare på VC igår kväll. Ringde när hon var klar och var i upplösningstillstånd. Den unge doktorn pojkvaskern hade en ännu yngre "kandidat" med sig och dottern fick känslan av att doktorn ville briljera. Han var nonchalant och totalt empatilös för hennes rädsla att få långa tops nerkörda i halsen.

När hon varit hos sköterskan och tagit sänka mm kom hon in till doktorn igen som frågade vad hon brukar ha i sänka. Vem f*n vet vad man brukar ha i sänka? Inte jag i alla fall. Hon förklarade gång på gång att hon känner sin kropp och visste att det var halsfluss på gång. Då kastar doktorn en ficklampa i hennes knä och ber henne titta sig själv i halsen och frågar om hon kan se om hon ser ut som vanligt. Hur ofta tittar man sig själv i halsen? När han sen med armarna i kors satt och nästan gjorde sig löjlig över henne reste hon sig och drog dörren i ansiktet på honom.

Mamma Hulda blev förbannad och vi åkte till akuten istället. Där blev hon bemött med respekt och fick vettig och empatisk information så att hon kunde åka hem. I väntrummet där jag satt  kvar satt även en annan mamma och en pojke i 6-årsåldern med hög feber. Vi började prata eftersom hon känt igen min dotter från VC. De hade också varit där innan. Jag berättade om hur dottern blivit bemött och det visar sig då att hon och den lille sonen varit hos samma idiot, och blivit lika nonchalant bemötta.

Idag har dottern tid bokad hos SIN doktor och mamma Hulda har pratat med VC-chefen som inte tvekade att skriva en avvikelserapport. Jag nämnde även den lille pojken som var sommarboende här med sin familj. Inte kul att bli bemött som paria när man redan är sjuk och skör. DS.

28 kommentarer:

 1. Först: Jävla (sorry) översitterifasoner av den där läkarspolingen. Så "synd" att mamma Hulda vet hur man får kål på sån´t där...
  Jahaja och så tycker du att jag bär mig våldsamt åt :) De där blodstänken hade minsann också platsat i avdelningen Midsomer.
  En rädd katt är inte lätt att tampas med.
  Brandrisk eller ej - Iris är väldigt vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan säga som så att OM jag varit med på VC hade jag nog fått mera blodstänk OCH en anmälan på mig. Nu fick en annan person en prick i protokollet

   Radera
 2. Men fy vilken hemsk läkare. Hoppas han får gå en patientbemötandekurs, annars borde han ha nåt jobb där han inte möter folk. >:S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chefen som ringde upp mig var extremt förstående och skulle ta tag i det direkt. De flesta avvikelser som kommer in handlar inte om medicinsk felbehandling som man lätt tror... utan om brist på gott bemötande.

   Radera
  2. Trist när sådant händer, en äldre människa hade väl aldrig vågat protestera som dottern/ni gjorde.
   Japp, DEN ramlösan var riktigt fyllig och god, fniss. Trivdes bra i sitt mot stötar skyddande.. Hrm... fodral av picnicfilt.

   Radera
 3. Bra där! ..
  sånt ska rapporteras.
  Bemötande är A och O
  "stå på dig annars gör någon annan det"

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man jobbar med människor räcker det inte med teoretisk utbildning så det känns skönt att det nu är rapporterat.

   Radera
 4. Väldigt viktigt med bemötande om man är krasslig och orolig (annars också förstås;))BRA att ni anmäler!!!
  Blev lite besviken när jag läste under ämnet "älskog" ...hade hoppats att det var mer spännande är två äckelsniglar...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.... Ledsen att göra dig besviken Karin ;)

   Radera
 5. Vilken jäkla skitstövel...Hurra för dig som rapporterade det hela =)
  Tycker du hade hur mycket som helst att blogga om, även små saker i livet kan vara roligt att få läsa om.
  Ha en bästa dag i Värstingvik ♥

  SvaraRadera
 6. Vilken jäkla skitstövel...Hurra för dig som rapporterade det hela =)
  Tycker du hade mycket att blogga om. Även små saker i livet kan vara läsvärda =)
  Ha en bästadag i Värstingvik ♥

  SvaraRadera
 7. Förfasas över hur din dotter blev bemött! Fruktansvärt.Bra att du anmälde det!
  Gammelkattens tigerhumör får man ju faktiskt se som ett riktigt energitillskott så där på ålderns höst !)Hoppas nu att provsvaren är åt det positiva hållet. Sniglar har jag inte mycket till övers för men sötaste Iris blev ju ett *tillfälligt avbrott i det hela !)
  Ha det fortsatt gott! Kram

  SvaraRadera
 8. Du dödade sniglarna hoppas jag. Inte fler baby-sniglar... Blä!

  Och vilken puckad läkare! :-O

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt.... Jag dödade dom inte! Hade min bästa älsklingsträskor på mig

   Radera
 9. Aj, aj, aj vilken dag du haft! Vad gäller läkare så är jag nöjd med den jag haft, hittills, mest för att h*n varit trevlig men nu när jag behöver hjälp akut så svarar en sköterska att VC har bara 2 läkare i tjänst, min är den ena, och att min snart skall på semester (igen!) och att h*n låter hälsa att ... ja, kort: ingen tid får jag!!! Jag vet att VC chefen är på sina läkare om kostnader för olika remisser m.m men det trodde jag min läkare lyckades slinga sig igenom (nåja, jag fick iaf träffa denna min läkare vid enstaka fall och en liten remiss blev skivet en gång) men nu vågar h*n tydligen inte ens ta emot trots att hon skriver min sjukskrivning. Alla i min omgivning ser hur jag har det och undrar varför jag inte går till läkare, speciellt när jag har två knölar (arm + ben) och mina föräldrar dog i cancer. Vad skall man säga? Vågar inte ta upp sånt då får jag antagligen bara byta VC ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anmäl säger jag bara! KRÄV att få gå till nån annan som verkligen lyssnar. En VC-chef MÅSTE skriva en avvikelse om man blir felbemött eller felbehandlad eller inte tagen på allvar. Hade min skrutta inte fått hjälp hade jag inte dragit mig för att ringa tidningen. Tyvärr är det så man måste göra. Man måste även vara frisk för att orka vara sjuk. STÅ PÅ DIG!!!

   Radera
 10. Sv: Nej, jag vet inte riktigt vad det är med benen... Men bl.a av skorna och att jag nonchalerade det så länge, tills det blev värsta inflammationen.

  SvaraRadera
 11. Det var det värsta jag har hört. Skulle hon undersöka sig själv? Du sniglar tycker jag inte om. Ha det så bra det bara går nu.

  SvaraRadera
 12. Heja Hulda!! Du är bäst på att svinga obändiga katter och oförskämda läkaryngel!
  Du är bara så bra som tog tag i det ♥
  Angående din undran i mitt inlägg så bara följ länken...
  Kram! SNART SYNS VI I VERKLIGHETEN!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAAAAA! Snaaaaart! ♥ ♥ ♥

   Radera
  2. "Svinga obändiga katter"?? Va?? o_O

   Radera
 13. Vadå "brukar ha i sänka"???? Den ska vara under typ 7 och det har inget med att göra vad den brukar vara. Det är knappast som ett blodtryck. Så stolligt!!!!

  Hoppas dottern mår bättre och bättre!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 14. så typiskt hulda att ta i med rättspatoshandskarna!!!
  hejja hejja. fler av dig och världen hade varit en bättre plats :)

  SvaraRadera
 15. "Obändiga katter" var i det här fallet en gammal katt. Livrädd för veterinärer. Så jag drog i ett par tåtar och fick med mig en vet hem till Söstra Mi och katten. Hjälpte tyvärr inte. Hans skräck satt i sen gammalt... därav det flygande provröret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen nuuuuuu fattar jag ju vad hon menade. Blev bara nåt fel på hjärnkontoret när det stod svinga. ;P

   Radera
 16. Hoppas att din dotter mår bättre nu.
  Vilken läkare. Vilken tur att du har skinn på näsan.
  Mirakelmedlet...är det galltvål eller?
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Vanish är kanon. En av få produkter som håller vad reklamen lovar

  Läkare ja.
  Min dotter blev ju sjuk förra året. Bebis på tre veckor, nysnittad och får ont i bröstkorgen. Jag trodde det var samma värk som min, men till slut mådde hon så dåligt att jag, mitt i natten fick åka och vara barnvakt medan dottern med man åkte till akuten. För att göra en lång historia kort, så lyssnade inte läkaren öht, hon var ironisk, gjorde narr av dotterns problem och kom fram till att hon hade urinvägsinfektion som gått upp i njurarna. Dagen därpå fick vi veta att det satt flera blodproppar i varje lunga. Det var på håret att hon klarade sej. Detta anmäldes, men socialstyrelsen kan inte utreda för det finns inga journaler, inga prover, ingenting.
  Dottern ringde läkaren i höstas, då diktade hon ihop en historia som inte stämmer alls med vad som hände.
  Jag blir galen på alla läkare som inte lyssnar, inte bryr sej.
  När mitt barbarn dog, så föregicks ju detta av en blodförgiftning och en hjärnblödning. Skallen skulle kollas med ultraljud flera gånger i veckan och personalen sa att det var gjort och att allt var ok. Men det finns inga journalanteckningar, ingenting. Antingen har de inget gjort alls och ljuger om att de har gjort det,eller så har de gjort ultraljud och ljuger om vad de sett.

  SvaraRadera