onsdag 16 maj 2012

Vad har du gjort idag då Fröken Hulda?


Nja... inte nåt särskilt!

Gick upp kl 6 och åt frukost. Plöjde lite bloggar och kollade av FB och mail. Tömde kontot vid bankomaten innan jag åkte till bilmeken. Idag skulle den ju få "nya" däck, slutrör ditsvetsat och lite annan koll. Bland annat ett filter till kupéfläkten (vi var ju inte säkra på om fläkten verkligen var trasig eller om bara filtret var skitigt). Jag anlände i tid 8.30. Filtret jag köpt på Biltema passade inte och meken hade röven full. Jag skulle återkomma kl 11.
Åter till Biltema och lämna tillbaka filtret. På Mekonomen hade dom inte rätt sort hemma. Fortsatte mot Apoteket och vad möter jag på vägen... mitt i stan... utanför gamla kyrkogården? Jo minsann... ett hysteriskt stackars rådjur som förgäves försökte hoppa över järnstaketet för att komma in på kyrkogården. Gick ju inte. Var för högt. Till slut fick h*n väl spelet precis och lade iväg neråt och jag efter (hade liksom inget val eftersom vägen inte svängde). Ser hur h*n kommer in genom de öppna järngrindarna. Helstressad men tillfälligt skyddad från bilar.
KUNDE INTE STANNA OCH FOTA. FULLT MED BILAR JU...
Framme vid Apoteket kommer Farbror Blå och åker så jag stannar dom mitt på gatan och berättar om den stackaren som kan råka ut för och/eller åsamka en olycka mitt i stan på grund av sin stress av att befinna sig på fel ställe. Grabbhalvorna hade väl inte mycket att göra utan verkade skitglada över att få ett uppdrag!

Fortsatte till optikern och hämtade ut mitt recept från november (har ju redan betalat för det) så jag slapp göra ny synundersökning. Därefter fika och småprat hos dottern. Halv elva blev det plattan i botten för att åter dra till meken. Inga däck på plats (helvete). Okej... då drar vi väl till skroten då. Väl där tyckte jag det verkade jobbigt att leta 4 däck. Varför inte bara välja en annan bil helt enkelt. Fanns ju hur mycket som helst att välja på...
Hur eller hur så valde jag den här... Golf ska ju vara billig i drift
Okej då... inte bilen... men fyra året-runt-däck i rätt storlek. Fina och "nästan" hela. Två av dem behövde bara lite luft i sig så vi tog med oss alla fyra (och betalade såklart).

"Nya" däck på plats. Dags att svetsa dit slutröret. Haha..... Han hade glömt (Hmmm.....) det så jag får komma tillbaka på tisdag (helvetesjävlaskit) och till dess fortsätta åka med raggarljud (och ett svart hål från ljuddämparen)
Fick dock hjälp att kolla alla vätskor och så blåste vi ur det gamla luftfiltret. Nog gick fläkten riktigt bra efter det så det sprutade ut grus, små löv och annat skit rakt i ansiktet på mig (hade jag inte haft glasögon hade jag blivit blind). Men redan efter ett par minuter började det lukta varmt så jag stängde av eländet. Eldsvåda i bil var inget jag direkt längtade efter. Får nog erkänna att det ändå är själva fläkten som sjunger på sista versen.

Väl hemma efter mååånga timmar blev det lite mat. Tänkte därefter ta mig ett bakåtlut och bara andas. Var dock tvungen att dra ner persiennerna först. Då tittar jag ut och ser att luften i ena bakdäcket minskat rejält. FAAAAAN!!!!!!!!!! Ringer meken och han säger... "sätt på reservhjulet". Eller hur! Jag kan faktiskt inte det. Jag kan många saker men jag kan inte byta däck. Jag vet att det finns punka-lagnings-skum på sprayflaska så snart drar jag till macken och ser om nån kan visa mig hur man gör.

Så svaret på frågan är väl... 

"Näe... Fröken Hulda har inte gjort nåt särskilt alls idag"!

Ha´ det gott alla och njut av er lediga dag imorron ni som jobbar

10 kommentarer:

 1. Ojoj vilken dag! Hoppas din eftermiddag och kväll ska vara betydligt lugnare :)

  SvaraRadera
 2. Du snackar om energi? Jag tvingade mig att göra de sakerna jag gjorde igår och idag har du gjort mer än jag gör på en vecka! Vila dig människa!

  SvaraRadera
 3. En vänlig själ kommer snart och sätter på reservdäcket. Tror dock inte man får använda bilen till övningskörning om reservdäcket sitter på :(

  SvaraRadera
 4. Pust! En mild skräckupplevelse att bara läsa om det. Hoppas det ordnar upp sig till slut.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. usch vilken dag, jag skulle ha varit en våt trasa i det här läget. Hur mår du.... andas, vila, låt bilskrället så till du känner att du orkar igen. kram på dig.

  SvaraRadera
 6. FIXAT!!!
  Den vänliga själen satte dit två av de braiga "gamla" däcken bak så jag kan köra som vanligt till tisdag.

  HALLELUJA MOMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 7. Men jösses!! Andas lite och ta kväll nu. :P

  SvaraRadera
 8. Nä, du har då inte haft mycket för dig... ;)

  SvaraRadera
 9. hahhahaha slutet gott allting gott? ;)

  SvaraRadera
 10. och jag som ÖNSKAR mig en bil.... hrm...
  vet väl inte hur bra jag har det - utan!
  grabbhalvor??? vad är det... kul benämning :)

  SvaraRadera