torsdag 17 maj 2012

Att balansera


En kär bloggerska fick mig att tänka till idag. Om det där att vara tillgänglig bara för att...

Imorse var det skönt att inte kunna vara tillgänglig (även om ajfånen inte svek). Strömavbrott när jag vaknade. Lade mig en stund och läste. Strömmen kom åter samtidigt med solen efter bara tio minuter. Åt frukost på balkongen istället för vid datorn. Satt kvar i solen och läste min bok och sippade kaffe. Läste flera kapitel. Tills solen försvann. Den gör ju det strax efter halv tio. Jag hade inte ens satt på datorn eller TV:n. Tänk om jag kunde starta dagen så varje morgon som bjuder på balkongväder. Istället för att trycka på online överallt det första jag gör.

Men nu är datorn igång och TV:n på. Kanske jag ska sätta på radion istället och vika lite tvätt. Det orkar ju till och med jag... om jag bara anstränger mig. Eller skita i radion och sätta på musik... slippa "onödiga" intryck. Blir ju attackerad hela dagarna av massa intryck. Det gäller att vara uppmärksam på att hitta rätt balans för alla intryck som faktiskt kan stjäla en hel del energi.

Tack S för att du fick mig att tänka till

14 kommentarer:

 1. Här har jag "problem" idag, det fullkommligt bubblar ur mig efter fått ännu ett barnbarn MEN jag har tappat rösten!! Bara små pip som kommer ur mig (tycker Adam är mycket kul)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bubbla inombords av glädje. Skrika av lycka kan du göra sen ♥

   Radera
 2. Jag säger bara en sak; mindfullness. Jag har bara provat någon enstaka gång, men det vore kanske något att göra varje dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gick en kurs.... i grupp.... förstörde min tanke om mindfulness. Kanske kan jag tänka mig att använda vissa delar... på egen hand. Kursen på 8 veckor triggade igång mina stresshormoner. Fy...

   Radera
 3. 'Ensam är bästa vän'. Portionsvis. Det mår vi alla bra av, att slippa alla intryck som vi dagligen och stundligen bombarderas av. Och det gör man nog allra bäst i solen på en balkong:)
  Kram! ♥

  SvaraRadera
 4. Jag läste också S:s inlägg.
  Satt och sorterade papper idag. Manuellt med hålslag och plastfickor. Glömde för en stund iphonen, bloggarna, Facebook och andra sociala medier. Oj vad avslappnande för själen. Att bara vara själv. I sin egen värld. Utan att vara olycklig.
  Social stress är nyckelord för nutiden skulle jag tro.

  SvaraRadera
 5. Mmm. Funderar ibland på hur mycket tid man skulle få över om man valde bort t ex tv och hur mycket abstinens det skulle ge innan man kom sig för att göra något annat.
  Ha en fortsatt fin dag, kram Milla.

  SvaraRadera
 6. Pausar ett tag.

  Kram ♥

  SvaraRadera
 7. Tänk att det finns sådana energitjuvar. Jag som måste åka sjukresor blir på en sorts grinig humör om jag kliver in i en bil där musiken dundrar. Egentligen gillar jag musik men antigen pop som jag brukar dansa till (eller brukade) eller klassisk, men jag vill välja själv vad och när. Sitta i en bil med främmande förare på väg till vården eller hem från den är något som får mig att be föraren stänga av. Oftast blir de griniga och sänker i stället för att under färden successivt öka med kontrollen i ratten (de tror tydligen att alla som åker sjukresor är idioter som inte märker något). Det kallar jag för energitjuvar, de gör mig ju irriterad när jag kanske redan är orolig eller trött och med smärtor. ja, det är en liten sak men för mig som måste åka ofta blir det en stor.
  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara grymt frustrerande. Kan du inte lyssna på egen musik med lurar?

   Radera
 8. Jag är sjukt Internetberoende. Mina barn brukar tvinga mig att lägga bort Iphonen ibland.

  På mitt nya jobb kan jag inte surfa under dagen som jag kunnat göra i skolan, trots att jag är omgiven av datorer hela tiden. Och sitter vid en ganska mycket. På ett sätt är det ganska skönt. Brukar kolla bloggar i Iphonen när jag sitter på toa :)

  Kram raring

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.... Jag spelar WF på toa. Snacka om att vara skadad ;)

   Radera
 9. Vissa dagar orkar jag inte starta datorn...kanske kollar nåt via telefonen eller inget alls...men så andra dagar kan jag sitta i timmar vid datorn och läsa och skriva... :)

  Spelar också WF på toan. ;)

  Kramis

  SvaraRadera


 10. Jag får denna insikt med jämna mellanrum, och sedan glömmer jag bort den igen. :/ Ska försöka titta på det lite grundligare och förhoppningsvis ändra mitt beteende lite.

  SvaraRadera