torsdag 8 mars 2012

Långdag, hemligpaket och snigel (känsliga varnas)

När jag gick från jobbet igår var det ingen annan kvar i huset och när jag kom till parkeringen fanns bara min och en till bil kvar... och så månen
Eko i kylskåpet så det var bara att dra till affären innan ögonlocken föll igen. Tvingade i mig lite mat, borstade tänderna och låg under täcket strax innan 21.00... Zzzzzzzzzzzzz

Vaknade 7.30 utan klocka (???) men tröttare än trött. Vet typ vad som väntar idag (trots tungt huvud och halvtäppt snok)... handledarutbildning på körskolan med dottern i 4 timmar. FYRA!!! Innan dess en heldag på jobbet. Hur ska jag orka?

Jag lovade ju visa vad som fanns i hemligpaketet från bästa bästa NN. Hon vet minsann vad som kan pigga upp en trött och utarbetad socialpedagog (handcremen de luxe är underbar). För att inte tala om trähjärtat som jag ännu inte vet vart jag ska ha. Tack vännen
Sist men inte minst... SNIGELN! Den här lilla krabaten vandrar runt på vissa kontorsrum. Oftast halvt gömd så det kan ta tid att hitta den. Den har aldrig befunnit sig i mitt rum utan verkar mer vara en intern grej på våningen över. Jag hittade den i alla fall igår i ett obemannat rum.
Snigel och snigla är dock två helt vitt skilda saker. Å det är nu under-bältet-berättelsen kommer. Allt började tydligen förra sommaren när jag inte jobbade heltid så jag missade allt. Tvingade för lite sedan kollegorna att berätta om vad det där med "snigla" egentligen är. En modig kollega upplyste mig (och halva fikarummet) om att det finns nåt som heter "olla"... och att den kvinnliga motsvarigheten då borde heta "snigla". Hur resten av berättandet fortskred får ni fantisera ihop själva. Det handlade bland annat om ledstången i trapphuset... I say no more! Om det var särskilt roligt vet jag inte men nu behöver ingen av er ligga sömnlös och undra över det där med "sniglandet".

14 kommentarer:

 1. Då hade jag gissat rätt vad snigla betyder =)

  Hoppas att du har ork kvar när det är dags för handledarutbildningen.

  Här i Vänerland har vi fått massor av snö. Men jag har bestämt att gilla läget. Snön försvinner snart ändå!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hade jag läst det här för ett år sedan så hade jag inte vetat vad "olla" var ens:) Så fint hjärta! Hoppas du får styrkan att klara dagen! Snart är det helg så du får vila!
  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Vilket fint paket. Sånt blir man glad över.

  Har själv varit på den utbildningen för ett par veckor sen. Jag rekommenderar en vattenflaska, frukt och någon sockerkick.

  SvaraRadera
 4. På ledstången!?! Fy så äckligt...hoppas det bara är ett dåligt skämt.
  Hoppas dagen går fort och att handledarutbildningen blir en helt ok avslutning på dagen. Kram

  SvaraRadera
 5. Urk..... ang sniglandet....

  *tummen upp* över din fina vän :)

  SvaraRadera
 6. Ok...jag kanske inte skulle varit så härdig i att få dig att berätta om snigeln. :P Kanske lika bra att det är mest på våningen över man håller på med sånt? ;) Fast lite roligt är det...
  Undrar hur hon fick kvinnligt olla till snigla?

  SvaraRadera
 7. Och så tycker du att jag skriver en massa rövarhistorier - hrrmhm ;)
  Håll ut. Det kommer att resultera i ett dotterkörkort och sen kan hon köra dig överallt!

  SvaraRadera
 8. f*n va skön du e huldis!!!
  tänk att i tre dagar har jag varit utan dina underbara blogginlägg...
  stavas tortyr.
  love ya//

  SvaraRadera
 9. Ska tänka på dig denna dag! På något sätt kommer du att orka och i morgon är det fredag...
  Internationella kvinnodagen och jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till olla och snigla just nu. Lite snett är det allt fortfarande.
  Kramen från mig!

  SvaraRadera
 10. Ja ,där ser man. Inget jag kände till. Alltid lär man sig något nytt. Lycka till med allt och en stor kram. Snart är det helg.
  Och apropå styrka , så är vi så ense. Frågan är om inte styrka är att våga visa sig svag. Det kräver verkligt mod.

  SvaraRadera
 11. Heheheh, tok. :) Ha en skön kväll, eller är det ikväll du sitter på handledar utbildning? Jag vet, det är en lång utbildning, 4 timmar, det jag snappade upp var väl ekokörningen. Växla från 1 till 3 direkt eller från 2 till 4 direkt. Spar tydligen på miljön. Det gör jag idag och faktiskt även före kursen också. Krama kram

  SvaraRadera
 12. Haha! Nej då, inte sömnlösa här inte (inte av den anledningen). Jag hängde med på den... (Sen om de tär bra eller dåligt vete sjutton).. ;-))

  SvaraRadera
 13. haha :) Jag undrar vad som pågår där du jobbar. Jag fattar ingenting...
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera