lördag 4 februari 2012

TÄNKVÄRT ♥

Jag blir tårögd när jag läser... men så viktigt att tänka på

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab 

Det ångrar vi människor

1. Uppfyllt sina drömmar, i stället för att lyssna på andra.
– Det här var det vanligaste av allt. Många hade inte ens uppfyllt hälften av sina drömmar, och tvingades dö med den vetskapen. De önskar att de levt sina liv som de själva velat, och inte det liv som andra förväntade sig att de skulle göra.

2. Inte jobbat så hårt.
– Varje man sa likadant. De missade sina barns uppväxt och hade velat spendera mer tid med sina fruar. Alla män jag pratade med ångrade djupt att de hade låtit jobbet ta så stor plats i sina liv.

3. Vågat säga ifrån.
– Många människor höll tyst för att inte riskera vänskapen med andra. Som ett resultat av det fick de alltid böja sig och fick ett mediokert liv, utan chans att bli den de verkligen hade kunnat bli. Många utvecklade en bitterhet över detta.

4. Haft bättre kontakt med vännerna.

– Det är först på dödsbädden som de flesta människor inser hur mycket de saknar sina vänner. Och under de sista veckorna av livet är det svårt att få kontakt med alla. Många av patienterna hade haft fullt upp med sina egna liv och tappat kontakten med sina vänner. Alla saknade dem när de dog.

5. Tillåtit sig själva att vara gladare.

– Många förstod inte förrän på slutet att känna glädje är ett val man kan göra. De hade stannat i gamla hjulspår och behållit den familjära säkerheten. Rädsla för förändringar hade gjort att de låtsades vara nöjda med tillvaron, fast de i själva verket längtade efter att få skratta på riktigt och ha riktigt kul igen.

Källa: The Guardian

6 kommentarer:

 1. Det värsta jag kan tänka mig är att dö bitter.
  Att ångra att jag aldrig gjorde det eller det. Bättre att våga och misslyckas, även om det är skitjobbigt, så ger det erfarenheter och upplevelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitter är det värsta man kan vara. Inte ens avundsjuka är så illa som bitterhet.

   Radera
 2. Ja, det var tänkvärda ord i Aftonbladet i dag! Hihi...skrattar lite för jag har bloggat om precis samma sak!

  Bitter ja...det är inte bra att vara. Tyvärr tillhör jag den skara som stundtals faller ner i "självömkansträsket" och ägnar mej åt denna djävulens påfund.... SUR blir jag då. Och ARG! Och framförallt ...ledsen.

  Avundsjuka däremot håller jag mej alldeles för "fin" åt för att låta mej medryckas i! Något positivt i alla fall!

  Kram på dej!
  Moj

  SvaraRadera
 3. Så himla sant och folk borde tänka mer på vad dom gör med sitt liv!

  SvaraRadera
 4. Tänkvärt! Bittra och missunsamma människor är nog hemskt olyckliga!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fina tänkvärda ord. Så lätt att nicka åt det självklara i dem och ändå så lätt att rusa vidare i samma fart. Mer glädje och fler uppfyllda drömmar åt folket! *KRAM*

  SvaraRadera