lördag 11 februari 2012

Redo med bollträ´t

Fredagen slutade ju inte så bra eftersom jag somnade soffan och missade allt bra på TV. Gick i alla fall till sängs och läste tills jag snart slocknade igen.

Vaknar av att det ringer på dörren!! Två gånger. Tänker... "Jag drömmer nog bara". Ligger kvar. Lyssnar. Inte ett ljud. Somnar om. Så ringer det igen och jag tänker... "Det kan inte vara en dröm... jag är ju vaken nu". Har inte mer än hunnit tänka tanken klart förrän jag hör hur nån rycker i handtaget. Helvete säger jag bara.

Vad gör man i ett sånt läge? Kastar sig på mobilen och ringer 112? Nä... kan ju ha varit nån som gått fel! Men om det inte är det då? Det var ju inbrott i ett annat hyreshus för ett par månader sen. Det huset hade också portkod... alltså ingen säkerhet.

Smyger upp och försöker gå så lätt som möjligt med min nätta kroppshydda och försöker komma ihåg på vilka ställen trägolvet knakar. Ut i hallen. Shit då... badrumsdörren står öppen så pass mycket att jag inte kan se tittögat. Vill ju se om det lyser i trapphuset.

Ställer mig bakom badrumsdörren och kikar försiktigt fram. Svart där ute. Hjärtat lever vid det här laget sitt eget liv och jag har inte en chans att stoppa det om det får för sig att rymma från min kropp.

Tar en försiktigt kliv fram mot hatthyllan och paraplystället där jag har ett bollträ. Livrädd att det ska höras när jag drar upp det.
Det är plötsligt så tyst. Klockan är över 02.00 och inget hörs från trapphuset. Vågar mig fram till titthålet med bollträ´t i högerhanden. Ser INGET... såklart!

Tar med mig vapnet in till sängen och det tar minst en timma innan jag vågar somna om. Lyssnar efter steg i trappan. En dörr som öppnas och stängs som bevis på att en granne gått fel och först ryckt i min dörr. Inte ett ljud...

Imorse gick jag direkt till hallen och ryckte tag i handtaget. För om nån hade ryckt utifrån skulle det höras ett litet klick när jag drog inåt. Å där var det... klicket. Satan... nån var verkligen därute inatt.

26 kommentarer:

 1. spelar du mycket brännboll?!
  du skriver så t o m jag får andan i halsen.
  fö så kan det hända att det ringer på min dörr. jag öppnar inte och det händer att vederbörande ställer sig och fladdrar med brevinkastet och skriker mitt namn!
  har hänt...
  go LUGN lördag - njut dina bakelser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ser man knappt några grannar annat än på morgonen när alla ska iväg. Det var inte långt borta att jag fått byta pyjamasbyxor.

   Bollträ´t finns kvar som kuriosa :)

   Radera
 2. Bollträ är varje kvinnas bästa vän i de situationerna! Vad läskigt! Förstår det där med hjärtat!
  Hoppas att det bara var någon som gått fel!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj,oj vad spännande.Du får ropa "Oskar håll i hunden för det ringer på dörren" det brukar min syster göra. Och det funkar tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer skrämmande än spännande. Hoppas jag kommer ihåg tipset med hunden och mannen om det händer igen

   Radera
 4. Men gud vilken spänning! Vilken dramatik! Vad du är modig! Klart att man som ensam kvinna har såna där vapen att tillgå! ;)) Nej, fy så obehagligt. En berusad granne då, annars hittar man väl hem till sin dörr...tjaa brevlåda då...

  Sist jag blev så där rädd på natten med konstiga ljud och dunsanden, hundarna morrade dovt och varnande, speciellt den ena vakthunden. Ja då hade de groteskt stora korna rymt och ALLA skulle de vara på vår lilla gård med sina enorma näsborrar och blöta mular! :))

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte på det där med full granne, men eftersom jag inte hörde några steg i det ekande trapphuset... och ingen annan dörr som slog igen... hade jag svårt att tro på det

   Radera
 5. Hu, jag blir mörkrädd bara av att läsa om din natt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med... Tror det krävs kemisk substans för att få ner hjärtflimret idag

   Radera
 6. Usch vad läskigt!
  Själv har vi funderat över om vi har ett spöke hemma hos oss. Vi (alla 3) ofta hör ljud som om någon flyttar på sig i nedre våningen under trappan. Ibland hörs det som om någon öppnar dörren men ingen är där. I veckan kände jag att någon puttar på mitt ben(nära foten)Vaknade men såg ingen. Jag kanske drömde men ljuden hör vi nästan dagligen. Vårt bostadsförening har valt att bygga radhus över en stor kyrkogård som fanns där sedan 18 hundra talet. (Sant)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju jag en sån som tror på sånt, så för mig låter det helt klockrent att ni har besökare. Dom verkar i alla fall bara ha uppmärksamhet... inget ont!!

   Radera
  2. :) Jag sa till gubben igår att jag inte har emot at ha ett spöke här så länge han inte stör oss.

   Radera
  3. Livets vägar:

   Låter nog så som att ni har en liten besökare där...
   Huvva...jag tror ju också på "sånt där", men läskigt är det hur som helst!
   Hoppas Ni får det lugnt framöver!

   Kram, Moj

   Radera
 7. Svar
  1. Jag lovar. Hade kramat VEM som helst inatt... Å då menar jag VEM SOM HELST!!! Då är det illa...

   Radera
 8. usch vad otäckt, jag skulle varit döskraj
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var det.... Höll på att göra i byxan och bli hjärtlös

   Radera
 9. Vad obehagligt!Ja, en hund är ingen dum idé som Annelie föreslår.

  SvaraRadera
 10. Inte ska man behöva skaffa hund! Du har ju grannar som hör om du skriker! Bollträ hade vi ett på gamla stället, men det är puts väck efter flytten! Hoppas du får sova inatt!

  SvaraRadera
 11. Hujedamej! Hoppas det inte upprepas! Kramar

  SvaraRadera
 12. Händer det inatt ringer jag 112... för då är det mot mig
  Nån hund blir det inte... Iris skulle bli såååå avundsjuk

  SvaraRadera
 13. Nej men huvva va läskigt!!!!!
  Förstår dej verkligen att Du blev skiträdd!

  Jag gav min mamma (då hon levde)ett sånt där "personlarm" som man bara rycker i ett snöre så tjuter det så in i hel....te! Både att ha i väskan när hon var på stan, men sa till henne att även dra i snöret om hon någon mer gång hörde att någon var på hennes fönster.
  Hon bodde i hus, men drabbades både av inbrott en gång när hon inte var hemma och en gång försökte någon komma in genom köksfönstret på natten...Men då tog hon brödkaveln och bara skrek: -E du inte klok din jävel??? Och så hötte hon med den mot killen i fönstret och han blev rädd och tog till flykten. Tydligen hade hon glömt att dra i snöret i all uppståndelsen, men jag tror att om det väsnas som fasen så är det nog inte lika intressant för någon att fortsätta ta sej in...Bara min teori förstås!

  MEN så dåligt hon mådde efter det....Hon skaffade faktiskt en liten terrier efter det, och kände sej tryggare.
  Så skaffa dej ett personlarm och dra i om det händer igen! I annat fall så tryck på brandvarnaren så den tjuter! Det låter också och folk reagerar om dom hör sådana ljud.

  Hoppas att det "bara" var en vilsen granne förstås och att du aldrig mer behöver bli rädd....

  Usch, hoppas du får sova lugnt i natt. Har du ingen kompis som kan sova över i natt?

  Kram på dej!
  Jenny-Moj

  SvaraRadera