torsdag 17 november 2011

NU ÄR DET BARA ATT TA TAG I DET

KBT-Marie blev konstruktivt arg på mig idag. Slog näven i bordet och sa att nu MÅSTE jag börja tänka att det är okej att vara trött, att skita i disken, att inte bädda, att inte göra allt "rätt", att inte orka träffa vänner osv osv osv. Trots att jag redan vet att allt detta ÄR okej så säger huvet nåt annat. Att jag MÅSTE allt det där... och att det dessutom måste bli "bra" och "rätt" gjort... utifrån mina föreställningar om vad som är "rätt" och "bra".

Hulda ska sluta tänka på quick-fix-metoder (dom finns inte)
Hulda ska inte fly undan från tankar & känslor och istället möta dom
Hulda ska koncentrera sig på små mål som är viktiga... inte de stora som kan ta år att genomföra
Hulda ska tillåta sig att vara liten

Klokerskan sa även att det ÄR svårt... men det är dags att sluta fly. Det är jag vill bli bemött. Konkret och rakt på sak!!! Lite jävlaranamma liksom... och det fick jag idag!

Klart man blir trött efter ett sånt samtal, så hundvakteriet slutade nästan direkt i sängen där vi sov gott i drygt två timmar. Innan dess försökte de här två flickorna godkänna varandra och "slåss" om min uppmärksamhet. Det gick bra... inga skador och inga ledsna miner
Efter 45 minuter slocknade vi... alla tre
Iris har aldrig gillat att sova med mig i sängen så det var helt okej att Chloe gjorde det. Nu ska jag försöka vakna till med kaffe innan det är dags att gå och sova igen.

PS. Jag berättade för klokerskan att ni... min bloggvänner som alltid återkommer... betyder oerhört mycket. Nu vet ni också det DS.

9 kommentarer:

 1. Tänkvärda ord. Söta djur du har.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mysigt att sova med liten hund. Jag vet :)

  Ja du, detta är ett ämne som jag stött och blött med en vän till mig, många många gånger. Hon och jag är så olika varandra. Ser sanningen på olika vis och hanterar det på olika vis. Hennes sätt har varit ohälsosamt.

  Det krävs mod att våga möta sanningen och att se den som den verkligen är. Mycket handlar om, tror jag, att inse sitt eget värde. Att fly kanske känns bäst för stunden, eller kanske inte. Prioritera och välja. Tillåta sig. Släppa på sina krav och kanske inbillade krav. Ja, fy finns hur mycket som helst att prata om... Inte lätt att vara människa heller :)

  Jag tror ändå att du kommit en bra bit på väg. Det tycker jag det verkar som. Kanske inte det känns som det och isf önskar jag dig verkligen att det snart känns bättre!! Kram

  SvaraRadera
 3. och du betyder mycket för oss! Vilka fina bilder. gulliga familjemedlemar.
  Hälsa gänget hemma. Kram

  SvaraRadera
 4. Vad mys med vovvegos! Det är bra att få lite skäll så man vaknar till och inser vad man gör. Men det är inte alltid lätt!! Stor kram

  SvaraRadera
 5. Tack :) lyckligapraliner@hotmail.com

  Skrev den här för jag fick tidsbrist :)

  SvaraRadera
 6. Mycket klok kvinna det där. Inte helt lätt att omsätta "det man vet" i praktiken, men ack så viktigt att öva.

  Och som sagts ovan, du betyder mycket för oss. ♥

  SvaraRadera
 7. Diskmaskin och sovsäck är ju också bra alternativ. :)

  När katten är borta sover råttan i sängen?? ;)

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 8. Bra, bra, bra... Precis så där ska du vara! Disken och bäddningen kan ju vänta till du känner att NU! Det gäller att reducera de där måstena och plikterna, för man kan vara "duttig" i alla fall. Plus att man mår så mycket bättre.
  Välkommen i klubben!
  Kraaaaaam!

  SvaraRadera