tisdag 11 januari 2011

Avreagering & tankar

Bara en dryg vecka kvar och min "ledsagare" kan inte följa med. Jag måste hitta en ny. Inte det lättaste eftersom det krävs någon jag känner som kan överföra ett STORT lugn och trygghet till mig. Jävla skit!!!

Sitter på jobbet med värsta mastodontuppgiften men har svårt att koncentrera mig. Har ringt tandläkaren. Behöver stämma av och få lite fakta kring vad som ska ske. Kommer inte ihåg så mycket av vad vi pratade om när jag var där på samtal för en månad sen. Hon ska ringa upp mig under dagen.

Vad fan är det med mig? Vad har jag att vara rädd för? Har ju fått bekräftat att narkosläkaren jag ska träffa på måndag är kanonbra och förstående. Han kommer ge mig ALLT jag behöver och som finns att erbjuda. Det har jag nu ganska bra kontroll över. Men... vart kommer jag att befinna mig när jag vaknar? Garanterat i en stor uppvakningssal tillsammans med andra vilket får mig att sluta andas.

Som emetofob är det ju inte heller det optimala att veta att det är i MUNNEN jag kommer att ha ont. Rädd för att det ska finnas rester av tänder, blod och annat som gör att jag får kväljningar. Hur mycket sår kommer det att finnas? Kan dom "täppa till" såren med nån laser? Dags att upprätta en lista så jag vet vilka frågor jag vill att tandläkaren ska svara på. Vem som kan svara på om det finns möjlighet till eget rum på uppvaket vet jag inte. Fick ju det när jag opererade ryggen 2002... men vete fan vem som ordnade det.

HELVETESFOBIER & PANIKÅNGEST... JAG HATAR ER

13 kommentarer:

  1. Vilken tid ska du vara där???
    Pöss från "sis"

    SvaraRadera
  2. Gumman!! Fasen att du ska ha det sådär jobbigt, men jag VET ju precis vad det är du går igenom, har varit exakt där själv.
    Vad är det tandläkaren ska göra exakt? Om du inte vill skriva det här kan du maila mej om du vill - du har ju min mail.
    Stor Bamsekram! <3

    SvaraRadera
  3. Har pratat med henne tidigare idag så jag vet EXAKT vad hon ska göra:

    Grundlig undersökning som innefattar koll av karies, mäta tandfickor, röntgen och avtryck. Därutöver ta bort tandsten, ta bort rotstumpar (låter väl mysigt) samt försöka få till det med framtänderna (hon vet inte hur förrän jag ligger där o snarkar).

    SvaraRadera
  4. Söstra mi.... Senast 11.00 (vilken jävla tid) ska jag vara där... på kir op alltså :((

    SvaraRadera
  5. När jag blev sövd så bytte dom en brygga, drot ut en visdomstand, rotfyllde klart en tand och satte dit en krona. Jag såg ut som andra världskriget i käften, men jag var bara såååååå lycklig och glad att det var över så det tog liksom över all oro. Dessutom var jag hög som ett hus på lugnande.
    Berätta för dom på måndag exakt hur orolig du är och be verkligen om att få ett eget rum för uppvak. Om inte annat kanske du kan få ligga utanför själva uppvaket eller kanske bli uppkörd direkt på en avdelning och slippa postop helt och hållet. Jag är säker på att dom kommer att kunna ordna något för dej som du kan känna dej nöjd med. Om jag bodde lite närmare skulle jag tveklöst följt med dej som ledsagare och hållit handen hela tiden!

    SvaraRadera
  6. Du e en pärla precis som söstra mi. Jag ska titta narkosläkaren djupt i ögonen och berätta att jag vet vart hans brevlåda bor (för det vet jag). Låter som om du gjorde flera STÖRRE ingrepp än vad jag ska göra. Alltså lite djupare kirurgi och antagligen var du sövd 2-3 timmar som jag ska bli. Men hur fan kändes det i käften när du vakna? Massa sårvätska/blod och snusk som du blev gurglig av eller? Är ju värsta mardrömmen i så fall för en som jag... Min tandläkare kan inte göra allt klart. Kronor och så får man visst betala själv och görs inte under narkosen. Skit samma... kommer väl va bra mörbultad i munnen i alla fall. Sitter just nu och laddar min Mp3 med relaxmusik. När jag opererade ryggen hade jag freestyle i öronen tills jag somnade på op.bordet och så satt dom i igen när jag vaknade på IVA. Hade mycket god effekt... tror jag... i kombination med droger :))

    SvaraRadera
  7. Har för mej att jag var sövd ungefär 4 timmar.Nej, inget gurgel eller annat läbbigt alls i munnen när jag vaknade. Dom hade lagt lite bedövning så att det inte skulle göra ont när jag vaknade, så jag kände mej lite lagom bortdomnad i truten bara - lite fläskläppsfeeling liksom. Jag var på en privatpraktik som specialiserat sig på tandvård med narkosbehandling - alltså inte på ett sjukhus - och jag fick betala hela kalaset själv upp till nåt högkostnadstak - så det blev till att ta banklån. Men det var värt varenda korvöre! Och inte behövde jag ligga på nåt postop heller - jag klev ur tandläkarstolen (där jag låg medan jag var sövd) direkt när jag vaknat och fick vila en stund i väntrummet tills min gubbe kom och hämtade mej. Jag kan verkligen rekommendera den här kliniken om du behöver göra fler behandlingar. Så får du en liten utflykt till Fjollträsk också, och plats i min bäddsoffa. :)

    SvaraRadera
  8. Hahaha.... kan ju va värt att tänka på... å dessutom läge att skrapa de två trisslotterna som ligger i min väska. Vem vet...

    SvaraRadera
  9. Inte den här gången :( 0 kronor

    SvaraRadera
  10. Jag ska ta mig fan ta med din kommentar om att du kunde gå hem relativt snart efter 4 timmars narkos till narkosläkaren på måndag. Så ska han få förklara hur det är möjligt om nu jag måste stanna på uppvak... Nu jävlar e det krig.

    SvaraRadera
  11. Vilken jäkla tid!!!! Hur jag än vrider & vänder på arbetsdagen så går det ju inte !!! SKIT!!!!!!! :´o((
    Kramar "sis"

    SvaraRadera
  12. Jag veeeet!! Just därför frågade jag inte dig fast du var självklar. Å andra sidan hämtar du ju vraket för hemfärd.

    Jag ska ta mig fan gå dit själv... eller ragla snarare. Ska ju va wejält pre-medicinerad har jag blivit lovad :)))

    SvaraRadera