onsdag 25 april 2012

Jag börjar bli gammal...


Ärsåinihelvetetröttpådetförbannadevärkandekroppaset
så nu har jag googlat lite
Så här ser det ut när jag får den där tortyrbehandlingen. Hittade bilden på stotvagsbehandling.net. Om trochanterit står bland annat att läsa...
"Trochanterit/Trochanteros är en vanlig diagnos främst bland motionslöpare, men förekommer även bland gravida, medelålders samt äldre kvinnor".
Alltså... jag är varken motionslöpare eller gravid...
Hos mederna.se läser jag följande om inflammerade hälsenor (Achillestendinit)...
"En stötvågsbehandling tar mellan 5-10 minuter och behandlingen upprepas med 5-7 dagars mellanrum. Totalt brukar 3-4 behandlingar räcka för att ge bestående och tillfredsställande resultat". Jävla skitsnack säger jag som nu fått 4 behandlingar och fortfarande har ont så in i helvete.
När det kommer till SI-ledsinflammationen kan jag bara konstatera att även här hänvisas på de flesta sidor till gravida kvinnor. Jag är INTE gravid
Sist men inte minst - Piriformis
neuros.net står det...
"Det är en mycket sällsynt störning varvid ischiasnerven  blir inklämd av piriformismuskeln. Denna är en liten pyramidformad och snedställd muskel placerad djupt in i skinkan och  som löper mellan lårbenet och höftbenet. Den har att göra med höftens yttre rotation. Den kan vara osaken till allvarlig smärta i ischiasnerven och invaliditet, framförallt om den inte diagnostiseras i tid. Hopklämning av ischiasnerven av andra orsaker (t.ex. ländryggsdiskbråck) är mycket vanligare än piriformissyndrom". 
Visst låter det underbart. Diskbråck i ländryggen har jag redan haft (opererad sept 2002). Invalido kan jag verkligen skriva under på. Det är f*n inte rättvist att jag ska behöva ha alla dessa symtom/syndrom på samma gång. Inte rättvist alls.
Var verkligen inte meningen att skriva ännu ett gnällinlägg... men jag hade inget annat att göra... och ni behöver ju inte läsa. Nu ska jag äta smörgås, svälja nya medicinen och sen gå och lägga mig. 


12 kommentarer:

 1. Att konstant leva med smärta måste vara så oändligt tröttande och nedslående på alla vis. Det är nog bra att du får ur dig gnället och bitterheten över orättvisan, för det är verkligen inte rättvist på något sätt. Då är det ju faktiskt bra att använda just bloggen för det. Du får ur dig, de som vill läser och du får säkert en del kommentarer och reaktioner som bekräftar att vi kommer tillbaka och läser även om du gnäller lite nu och då:-)

  Kram/Emma

  SvaraRadera
 2. hoppas du får sova i natt. Härl ligger jag i soffan och kan tydligen inget annat. Sov inget i natt, inte av smärta som du utan av andra orsker. Men jag borde gå och lägga mig och sova. Är så trött, men jag förmår mig inte riktig. kram på dig.

  SvaraRadera
 3. Din blogg=din rätt att gnälla!
  Kram, vi tänker på dig!

  SvaraRadera
 4. Vet inte vad jag ska säga som kan hjälpa. Förmodligen inget. Jag bara önskar att du slapp det. Att det blev bra helt enkelt..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Fy fan alltså...nä det är inte rättvist. Hoppas du får sova gott i natt.
  Kramar <3

  SvaraRadera
 6. Sänder massor med kramar och önskan om att Dina behandlingar snart kommer att göra gott....Skulle skriva så mycket om jag visste att det hjälpte. Värk SUUUUGER energi ur en och Du FÅR gnälla hur mycket Du vill!
  Förresten är det inte gnäll....
  Du berättar och dokumenterar ju bara hur Din verklighet just nu ser ut.

  Massa kramar som sagt...
  Från en värkbruten till en annan.
  Moj

  SvaraRadera
 7. en sak har jag lärt mig.
  nån rättvisa finns inte.
  ta bort det tänket....
  kram som f*n till min hulda-maja ♥

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen det mesta utom hälen, kan dock lägga till axel istället ;)
  Men inatt sov vi ju hyfsat både du och jag- Fast vi är medelålders eller rent av gamla!!! För jag är inte heller gravid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det... att inte vara gravid... är ju en j*a tur :)
   Men lite märkligt är det att foglossningssmärtor nu när jag inte hade det som gravid

   Radera
  2. Ja det är ju verkligen tur!!!

   Radera
 9. Allt på en gång - nä det är verkligen för mycket! Jag hoppas innerligt att det kommer börja släppa snart så du kan känna att det går åt rätt håll, för det suger totalt när det bara verkar fortsätta och fortsätta.

  Haha - kallar du det där gnäll? Jag har minsann både i egen och andras bloggar sett myyyycket värre. ;) (just nu skulle jag kunna skriva ett helt inlägg om hur jobbigt och omänskligt det är att behöva gå ut och handla mjölk till kaffet)

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Den sjukdom jag har startar i SI- lederna. På mej när jag var ca 14 år, eller då märkte jag det
  Inte hade det med graviditet att göra
  Följande kommer från en sjukgymnasts sida:

  Besvär med SI-leden kan ske akut vid exempelvis fallolyckor, felaktiga lyft men kan också komma smygande på grund av besvär med fötter eller asymmetrisk arbetsställning.
  Smärtor vid SI-ledsbesvär kan vara lokaliserade till själva leden men även till ländryggen, ljumsken och ner i benet. Det kan således uppfattas som ischiassymtom även om det i regelrätt mening inte är tal om påverkan på ischiasnerven.

  Spänningar i muskler som påverkar höftled och ländrygg kan ske i samband med SI-ledsproblem. En spänd sätesmuskulatur och smärta i sätet kan alltså förekomma.

  Det är vid eventuella besvär i bäckenet från SI-leden nödvändligt att undersöka såväl ländrygg och höftled för att avgöra att symtomen inte härstammar härifrån. Det är oftast vanligt att symtom kring bäckenet faktiskt har sin grundorsak från ländryggen.

  SvaraRadera