lördag 24 mars 2012

Gissa boken - Få den... RÄTT SVAR HAR ANLÄNT


Kanske för fint väder för gåtor men alla kanske inte kan vara ute och alla kanske inte har fint väder.

Har nyss läst ut en lite annorlunda bok av en känd författare. Har valt ut en del lite roligare stycken som ledtrådar. Du som gissar på rätt bok får den. Har du läst den kan nr 2 som svarar rätt få den... 

"Ömsom vin, ömsom vinäger, konstaterade han och tände en av sina smala cigarrer. Som livet. Som att andas. Man får inte vara rädd, det är det viktigaste"

"Bestämde mig för att gå hem och dyka ner i Sartre; det brukade inte skada att läsa om någon annan stackars sate som hade det svårt, när man själv var i pisset, det var en annan regel jag började lära mig vid den här tiden".

"Jag lade på luren. Såg på klockan. Den var bara halv åtta; jag vet inte om Signhild ringt så tidigt för att hon trodde att jag skulle åka till skolan. Antagligen var det så; jag tror inte jag berättat för henne att vi från och med det här året fått lediga lördagar - en händelse som, åtminstone enligt vissa livskonstnärer i klassen, tamejfan var den största innovationen i mänsklighetens historia sedan stigbygeln och Zippotändaren".

"Det blev inga fler klassfester efter den hos Solveig. Vi gjorde en insamling för att täcka kostnaderna för köksrenoveringen, men Solveig var ändå lite dämpad under resten av terminen".

Good luck!!!

PS. Välkommen Marie-Louise som följare DS.

11 kommentarer:

 1. Min gissning:
  Håkan Nesser: Piccadilly Circus ligger inte i Kumla.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ett geni 4U2... eller så har du läst den! Spelar kvittar för du får boken... om du vill ha den :) Skicka i så fall din adress till min mail ♥ ♥ ♥

   Radera
 2. Ingen aning...kanske Jonas Gardell..hmm.
  Ha en bra dag i Viken ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gardell spelar i en helt annan division och den absolut bästa boken jag läst av honom är... "Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter". Makalöst tragikomisk. Skrattade så att tårarna sprutade

   Radera
 3. Kul ide´Fröken Hulda... men jag har ingen aning och jag vill inte fuska och söka på dina utdrag.. men kan man få någon mer ledtråd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga ledtrådar kan hjälpa dig nu men en stor KRAM ♥ får du

   Radera
 4. RÄTT SVAR HAR ANLÄNT!
  Om det söktes på citaten eller inte har jag inte den blekaste aning om, men 4U2 får boken om hon vill ha den :)

  SvaraRadera
 5. Tack för din hälsning om att jag blivit din följare och Grattis till 4U2 till boken. Kram kram .Jag sitter i fotöljen på balkongen med benen i den andra med filt över benen och bara njuter. :)

  SvaraRadera
 6. Tack, tack! :) Jag har inte läst den med läste en recension där en av meningarna du hade med var med så man kan säga att det var rent tur? Tycker att Marie Louise får den om hon vill ha den för på något sätt känns det som fusk från min sida då jag läser bokrecensionerna i DN bl.a dagligen. KRAM

  SvaraRadera
 7. Så länge man inte googlar är det inte fusk. Att läsa recensioner och sen komma ihåg dem är KUNSKAP! Maila din adress :)

  SvaraRadera
 8. å ja som tänkte vinna med de tre bockarna bruse.... *suckar*

  SvaraRadera