tisdag 28 februari 2012

Snigeljakt (och tävling)

Nu tror ni säkert att det slagit över för Hulda men det var så att under sommaren 2011 var diskussionerna många och långa på mitt jobb om våra "kära" vänner... trädgårdssniglarna! Alla hade förslag på olika åtgärder för att sniglarna skulle försvinna. Några sätt var mer humana än andra...
Kollegan som nu ska sluta har därför varit vänlig nog att köpa en bok till oss andra. Tänkte att den kunde vara till glädje även för er ute i Blogglandia. På Bokia.se kan man bl.a. läsa följande om boken...

"Fällor kan gillras med öl (sniglarna blir fulla, ramlar i ölfatet och drunknar), kaffe (de tar gärna en tår men dör av det), fuktiga mattbitar (där tränger de ihop sig så att man lätt kan dumpa dem i komposten). Lockbete är till exempel havrekli som sväller i snigelns mage och får den att explodera". 

Hua... vilka sätt det finns men det var ändå roligt att bläddra i boken. Håller nu tummarna för att jag inte blir antastad av djurrättsaktivister och kom ihåg - DET ÄR INTE JAG SOM SKRIVIT BOKEN!!!
Tänk humor...

För er som vill tävla lite nu när solen skiner och våren närmar sig MÅSTE titta in HÄR
Den här fina tavlan är vad du kan vinna. Visst doftar den vår
Fotot lånat från livskrafter.blogspot.com
 

8 kommentarer:

 1. För en del år sen började jag jaga sniglar på allvar. 28 000 tog jag en sommar. Plockar i en hink och häller salt på, det är de jag har räkning på. Sen tillkommer snigelgift, och ölfällor, som är väldigt effektiva. Förra sommaren plockade jag inte en enda snigel. Antingen så hade det med den kalla vintern att göra, eller så har mitt idoga plockande gett resultat

  SvaraRadera
  Svar
  1. 28000????? Ryktet måste ha spridit sig i snigelkretsar :)

   Radera
 2. Hehehe, nu börjar vi verkligen närma oss en ny årstid. Du pratar om sniglar och en annan bloggvän till mig har fotograferat myggor i parningsfarten. :) Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Snigelkramare kan ju skaffa ett par myskankor i stället. De äter upp sniglarna och sätter sprätt på gräsmattan =)

  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Haha, den där har jag funderat på att köpa till min svärmor som varje sommar för en oändlig kamp mot dessa sniglar. Men känner jag henne rätt har hon den nog redan. ;)

  Själv låter jag de är sniglarna var ifred. Helt enkelt av den enkla anledningen att vi här på landet inte tycks ha samma problem som trädgårdarna inne i stan. Visst har vi sniglar av alla de slag (även the killer ones) men skulle vi börja jaga dem så skulle vi behöva anställa folk bara för att klippa sniglar. Så de får vara. Dessutom tycks våra sniglar vara mer förtjusta i kattmat än i mina växter. ;)

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor ju också på landet, mitt i en kohage. och ja, det har tagit mkt tid att plocka sniglar. Men alternativet hade varit sniglar överallt.
   Jag har på inga sätt rekord, såg en dam från Halland på tv, hon och hennes man hade plockat 98 000 st en sommar

   Radera
 5. Tack o lov har vi inte den läskiga sorten här...inte vad jag sett hittills iaf...

  SvaraRadera
 6. Hi hi Jag hann tänka men nu har Hulda suttit i solen på balkongen lite för länge *skojar* :)) Där ser man! Det gäller att vara kreativ i jakten på marodörerna..
  Det var en fin tavla. Ha en finfin tisdagskväll!

  SvaraRadera