lördag 11 februari 2012

BEACH 2012

Ärligt... jag brukar ALDRIG bry mig inför kommande sommar om vad jag ska ha på mig för badkläder. Lite häng här och där står jag lätt ut med. Har inte ens haft åldersnoja nån gång under min livstid. Men i år... jeeeezez!!!

Det har skett en grotesk förändring sedan förra sommaren. Jag menar inte att jag vill vara smal och läcker... bara bekväm med mig själv. Det är jag inte nu. Skulle inte ens beträda ett badhus. Bläddrade lite i senaste Ellos-katalogen och konstaterade följande:

GÅR BORT
GÅR FETBORT
ENDA VETTIGA ALTERNATIVET... MEN I SVART
Jag brukar inte tycka om diskussioner som rör utseende eftersom jag anser att alla är vackra... och att det vackra kommer inifrån. Men jag har tyvärr kommit till en punkt i livet där jag kroppsmässigt känner mig som 70+ vilket inte är en angenäm känsla. Skulle vara skönt att höra era åsikter om den kommande, lättklädda årstiden!

21 kommentarer:

  1. Jag har kurvor högt och lågt, väger mer än jag borde. Tjockrumpa, fläskmage och tuttar så det räcker och blir över.

    Men jag vägrar gömma mig!
    Går i bikini på stranden. Solar, badar och visar mig som jag är. Även om jag är tjock har jag rätt att finnas också.I badhuset har jag dock oftast baddräkt, för där ska jag bara bada, inte sola.

    Alla har komplex och skäms över sina skavanker. Smala, tjocka, långa, korta, vita, flammiga, celluliter, blåmärken, stora tuttar, obefintliga tuttar osv. I reklam syns bara unga, vackra RETUSCHERADE människor som ger oss komplex.
    När jag var ung och smal hade jag fruktansvärda komplex och betraktade mig själv som tjock.

    Däremot har jag svårt att hitta en bikinibh som passar. har storlek 75f. Du kan ju gissa hur mycket såna det finns hos ellos, lindex och hm :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt "bekymmer" är att jag har i stort sett NOLL tuttar, gravidmage (hård), kraftig rumpa och lår. Alltså från tuttarna och uppåt gillar jag vad jag har. Fördelningen däremot gör att det är skitsvårt att hitta nåt jag TRIVS i. Inte vad andra tycker eller tänker. Hade jag varit jämnfet med armar, tuttar, mage, lår och ben.... okej... men vem vill gå omkring och se gravid ut? Frågan är om ProbiMage skulle hjälpa... att jag faktiskt bara är "uppblåst"? Men vägen gaser så in i he.....te mycket???

      Radera
    2. Så härligt att läsa Inna´s svar här!
      Och det där med RETUSCHERADE supermodeller....Shit, vad dom bara förstör!

      Kramar till er!

      Radera
  2. Första gången jag visar mig i bikini varje år känner jag det som om jag kastar mig utför en klippa. Sedan njuter jag så fullständigt av sol och vatten att jag glömmer varje extra kilo!!
    Hoppas det blir så i år också ;)
    Kramen

    SvaraRadera
  3. har aldrig känt mig bekväm i bikini, ALDRIG men jag skulle heller inte välja tredje alternativet, jag har en svart baddräkt som jag trivs ganska bra i och du, helt riktigt, skönheten kommer inifrån :)
    Sv: tack, jag återkommer mer än gärna, tycker om ditt sätt att skriva
    kramar

    SvaraRadera
  4. Har bestämt mig för att köpa baddräkt i år....suck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här tror jag. En sån som är lite draperad fram. SVART... Hör av dig om du hitta nån snygg till vettigt pris :)

      Radera
  5. Jag trivs inte i badhus annat än i hel baddräkt. På stranden blir det helst bikini för jag ska min själ ha så mycket sol på mig som det går. Dessutom torkar den betydligt fortare än en baddräkt. Stör utseendet någon så är det deras problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det stör andra skiter jag i... men det stör MIG

      Radera
  6. Det stör mig också, men när det väl blir sommar måste jag ha bikini ändå. Går inte mer än från handduken till vattnet utan överdragskläder.

    SvaraRadera
  7. Jag är tjock i verkliga BMI och struntar i vad andra tycker. Klär mig i bikini även om det väller över byxlinningen. De som känner obehag kan kolla åt ett annat håll enligt mig :) Jag måste också leva och solbränt fläsk är faktiskt snyggare än degvitt :)
    Hoppas du hittar något som passar just dig. Kram Milla

    SvaraRadera
  8. Gillar att gå på Kallis - ett nakenbad i Malmö. Där struntar jag hur jag ser ut!

    SvaraRadera
  9. Jag avskyr verkligen att vara lättklädd. Har bara bikini när jag är med familjen. Inga andra. Men så fort jag ska förflytta mig sätter jag på mig en klänning, badrock eller skjorta. Fast jag är ingen riktig soldyrkare heller. På badhuset blir det hel svart baddräkt. Och förflyttning till och från vattnet som skulle göra stålmannen avunsjuk.

    SvaraRadera
  10. Du ser att du inte är ensam!! Just det där att det är svårt att hitta lagom kläder som man trivs i är ett problem. Det blir mycket omsytt ;)lite för stor där och lite för liten där och då passar inget!!

    SvaraRadera
  11. Det är ju inte skönt att jag inte är ensam. Alla vet vi ju att en "lagom" kroppshydda mår bäst fysiskt. Jag brukar säga att jag har ätit mig till denna vackra kropp.... och det är dagens sanning. Å rör mig för lite. Jag skiter i vad andra tycker... jag vill bara hitta ett badplagg som JAG känner bekväm i.

    SvaraRadera
  12. Badhus besöker jag inte numera (just pga att jag gått upp alldeles för mycket pga mediciner...Blärk! Jag skäms...ja, tyvärr är det så illa!). Men det STÖR MEJ att man tänker så!
    Alla har ju rätten att vara var man vill, alla har sina värde innanför sina yttre fläskringar och blekvita skinn?
    Det BORDE inte spela någon roll, men det gör ju det ändå.
    När jag går till "beachen" så är jag ju lyckligt lottad som bor precis vid havet i Bohuslän, och kan därmed krypa ner i någon klippskreva där jag fullt ut kan njuta i min lilla bikini alldeles för mej själv, eller bara med familjen eller en god vän!
    Offentlighet och folkmassor skrämmer skiten ur mej, och hade jag inte min "privata badplats" så dog jag nog i sommarvärmen hellre än att lägga mej bland folk som känner igen mej....

    Däremot går det jättebra på stränder där jag nästan är säker på att jag INTE känner någon. Då känner man sej hyfsat trygg...
    Så sorgligt att det ska va så va?

    Och så gillar jag ju bikinisar i läckra färger och mönster. Tycker faktiskt dom ser väl så snygga ut på oss som är lite "mer"....

    Kanske hade allt varit lite lättare om man jämt varit mullig, men förr var jag ju spinkig som en träflisa! Och så nu detta... Usch!
    Och inte mår man bra av det heller, så nu försöker jag så gott jag kan att gå ner lite i vikt, men det är inte lätt när så mycket hänger ihop med medicinering.

    Hoppas du hittar något som du trivs i. Jag borde nog också börja leta..Hehe!

    Kram på dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sorgligt men sant det du skriver om. Jag var en sparris tills jag var 33... sen hände nåt. Och det bara fortsätter att hända. Men som sagt.... mat är gott och jag är lat.

      Så... ALLA TIPS OM BADKLÄDER MOTTAGES! Bara att maila en länk när ni hitta nåt bra. Psst! Glöm inte att jag saknar det där överflödiga upptill... så fördelningen är ju ojämn

      Radera
  13. då mina lår sitter fast i varandra utan tyg emellan så hatar jag allt som inte har ben....
    tuttarna går inte att ha i nått annat än vanlig behå.
    gillar att vara I vattnet.
    solar gärna lite lite, då och då - GÖMD.
    gissa varför jag ääälskar höst, vinter, mörker osv.

    SvaraRadera
  14. Visst ska man vara nöjd själv. Man är ju inte pinnsmal längre som man var för en sådär tjugo år sedan innan barn och annat. Inget man nödvändigtvis måste vara heller, men visst vill man känna sig nöjd och slippa kräkas i varje plagg när man ser sig i spegeln!

    SvaraRadera