söndag 20 november 2011

JAG GILLAR DET OVÄNTADE

Med tanke på hur det sett ut länge nu med utmattning och f*n och hans moster så har hjärnan och kroppen inte riktigt återhämtat sig. Då är allt som måste planeras fruktansvärt ganska jobbigt. Efter jobbet kan jag ha EN sak inplanerad. Två är en för mycket. Men oplanerade möten eller aktiviteter som bara sker helt spontant funkar. Det har jag märkt över tid. Men det tog tid att fatta att det var just så det låg till. Så idag när dottern ramlade in med liten hund fick vi några jättemysiga timmar tillsammans.

När magarna började kurra sa jag att vi kunde slå våra två kloka ihop och fixa nåt. Så medan dottern sitter vid spisen (på en pall såklart) passar jag på att diska (!) och slår därmed två flugor på smällen :) Maten blev supergod och det är svårt att sätta ord på vilken härlig dag vi fick. Alltså är det oplanerade det bästa... för mig!
Att hon dessutom fått mig att upptäcka den fantastiska James Morrisson gör ju inte saken sämre, så nu spelas han för fullt medan jag sörplar kaffe i favoritkoppen (den gröna).

12 kommentarer:

 1. Trevligt!
  Själv är jag lite då- det, då- det andra. Inte en dag lik den andra m.a.o!

  SvaraRadera
 2. Hello!
  Det där känner jag igen.. För mig är det som att jag upplever nåt slags inre stress mot att vara inbokad på saker. samtidigt som jag måste för att orka..det är knepigt det där. Gillar oxå precis som du oväntade spontana saker o händelser samtidigt som jag kan få nippran om det blir för mycket av det spontana.. Det är inte lätt :))
  Vad fin din blogg är. Så full av inspiration <3 Håller på för fullt att lära mig wordpress. Det ska bli kul men päronens laptop är en aning seg ^^ Smart med en pluslista! En toppenfin söndagskväll önskas!!
  www.misshenriksson.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Sådär är det för mej med. Orkar mycket mer om det inte är planerat. Inplanerade saker kan stressa många dagar i förväg, sånt som kanske-kanske inte ska göras känns ännu mer, medan det blir minst stress av det som händer spontant.

  SvaraRadera
 4. Problemet jag har med planerade saker är att när det väl är dags kanske jag varken har ork eller lust... då kan det blir knepigt. Men som Catarina skriver... det får inte blir för mycket heller. Det är åter den där j*a BALANSEN allt handlar om!!

  Kram på er fina tjejer ♥

  SvaraRadera
 5. Ja det där känner jag också igen. Jag jobbade en gång i tiden på ett callcenter med väldigt konstiga långa arbetstider där varje samtal, pauser och andra avbrott räknades procentuellt. En röd lampa blinkade hela tiden på skärmen samt att man såg antal i kö och hur länge de varit i kö. Persiennerna var nerfällda för att det inte skulle blänka i datorskärmarna och vi var massor av människor i samma rum uppdelat i små bås. Låter inte vare sig hälsosamt eller kul va?

  Ja, det blev ju som det blev. Jag blev tillsist sjukskriven. Att äta 8 alvedon om dagen hjälper inte mycket när det gått för långt. Jag pallade bara några år. För att göra en lång historia kort så vet jag precis hur det är med att ha saker inbokade och stressen det medför. Fy vad jag blev stressad av allt och allt kändes nästan övermäktigt. Nej, aldrig mer vill jag hamna i den situationen. Därför vaktar jag noga på mig själv. Det gäller att tänka igenom vad jag gör och när jag gör det och ska göra det. Vakta som sagt. Spontana saker har alltid fungerat bra och kännts helt ok. Nu mår jag bra :)

  Sv; Den turkosa radion fungerar mycket bättre. Inget brus och bra ljud. Den vita brusar och värdelöst ljud. Tror jag slänger den åt fanders.

  Hoppas att du får en fin vecka och att det känns bra att jobba 50%. Även små steg är fullt användbara och bär åt rätt håll :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Oplanerat kan vara finemang när man är stressad! Och James Morrison - Mmmmm!! :)
  Hoppas du har en riktigt skön söndagskväll! *kramen*

  SvaraRadera
 7. Vilken braig dag och maten ser supergod ut.. Du verkar ha en härlig dotter som gärna umgås med sin mor =)
  Så med facit i hand.. planera inte för mycket =)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Då hoppas jag att min dag idag blir lika lyckad som din. För jag har inget planerat idag.
  Det står ledigt på schema :)
  Vilken god mat ni ser ut att laga.
  Och vad mysigt att ni fick lite kvalitets tid tillsammans.
  Sv: Klart att du ska vara med!:)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Så var det för mig också det där året av psykisk trötthet. Minsta lilla krav, minsta lilla inplanerade var en sak för mycket. Det spontana var bäst.
  Kram.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt med mor & dotter myskväll. Det längtar jag efter i stora mängder. Min dotter (med fam) flyttar tillbaka till Uppsala (från Örebro) den 1/12 och då kan vi äntligen ses mycket oftare!
  Hoppas du får en fin vecka <3

  SvaraRadera
 11. Skönt att du hittar det sätt som passar dig bäst. Hos mig är det precis tvärtom. Har dock samma dilemma som du; En planerad sak/dag är mer än nog.
  Idag har jag två!!
  Hoppas att du får en fin start på veckan, Kram

  SvaraRadera